Välimerellinen uunikala

Välimerellinen uunikala

Oletko syönyt kalaa suositusten mukaan tällä viikolla? Tässä yksi herkullinen ehdotus.

1 h 10 min
keskitaso
114 kcal / 100g
1
1

Ainekset4 annosta

4 annosta
700 - 800 g
ruodotonta kalafileetä , esim. kirjolohta tai kuhaa
yhden
sitruunan kuori raastettuna
½ tl
sitruunapippuria
1 rasia (100/65 g)
anjovisfileitä
1/2 - 1 prk (à 180 g)
2 dl

Paahdetut tomaatit

1 rasia (250 g)
kirsikkatomaatteja
1 tl
sokeria
½ tl
gourmet-suolahiutaleita
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Valmista etukäteen paahdetut tomaatit

  2. Valmista etukäteen paahdetut tomaatit: Halkaise kirsikkatomaatit, laita ne vieriviereen leivinpaperille uunipellille leikkauspinta ylöspäin. Ripota tomaattien pinnalle sokeria, suolaa ja hiven pippuria. Kuivata 125 asteessa 2 - 2 1/2 t.
  3. Voit kuivattaa halutessasi samantien kaksinkertaisen määrän tomaatteja ja käyttää niitä muihinkin ruokiin, esim. salaatteihin. Myös kypsät, pienikokoiset tavalliset tomaatit käyvät. Halkaise ja poista niistä siemenet ja ylimääräinen neste.
  4. Uunikalan valmistus

  5. Poista kalafileestä ruodot ja nahka. Laita kala uunivuokaan joko kokonaisena fileenä tai annospaloiksi leikattuna. Pese sitruuna harjalla ja kuumalla vedellä. Raasta sitruunan keltainen pinta ohuelti. Ripota raaste ja sitruunapippuri kalan päälle. Valuta anjovis ja lisää ruudukkona kalan pinnalle. Lisää valutettu juusto ja kerma vuokaan.
  6. Paista 175 asteessa uunin ala/keskiosassa n. 40 min tai kunnes kala on kypsää. Lisää paiston puolivälissä kalan päälle paahdetut tomaatit. Tarjoa riisin tai perunoiden kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
114 kcal
Proteiini
13 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,9 g
Kalsium
97 mg
D-vitamiini
6 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›