Välimeren kasviswokki

Välimeren kasviswokki

25 min
helppo
86 kcal / 100g
2
0

Nopea kasviswokki maistuu sellaisenaan leivän kanssa tarjottuna tai aterian kasvislisäkkeenä.

Ainekset

3 annosta
1 (300 g)
kesäkurpitsa
2 (300 g)
paprikaa
2 - 3 (300 g)
punasipulia
2 rkl
n. 1/2 tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria myllystä
1 - 2
valkosipulin kynttä
1 dl
oliiveja
1 prk (180 g)
½ dl
hienonnettuja yrttejä , esim. basilikaa ja persiljaa

Ohje

  1. Halkaise kesäkurpitsa ja koverra tarvittaessa lusikalla siemenet pois. Leikkaa kesäkurpitsa ja paprika reiluiksi suikaleiksi. Lohko sipulit.
  2. Paista kuumassa paistokasarissa tai wokkipannussa Oivariinissa ensin hetki paprikasuikaleita. Lisää joukkoon sipulit ja kypsennyksen loppuvaiheessa kesäkurpitsat. Jätä kasviksiin purutuntua.
  3. Mausta suolalla, pippurilla ja hienonnetulla valkosipulilla. Lisää joukkoon oliivit ja valutetut juustokuutiot. Kuumenna.
  4. Lisää yrtit. Tarjoa heti kasvisruokana leivän kanssa.

Vinkki

Voit korvata oliivit suikaloiduilla aurinkokuivatuilla tomaateilla

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
86 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
6 g
Suola
1,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
65 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)