Välimeren kotijuustosalaatti

Välimeren kotijuustosalaatti

25 min
helppo
127 kcal / 100g
1
1

Vaihtelua kreikkalaiseen salaattiin saat korvaamalla salaattijuuston perinteisellä suomalaisella kotijuustolla. Täyteläisessä kastikkeessa turkkilainen jogurtti saa makua kalamata-oliiveista ja hunajasta.

Ainekset

4 annosta
1 - 2 lajia
salaatinlehtiä
1 pkt (250 g)
mustapippuria ja suolaa
3
tomaattia
1 dl
kivettömiä kalamata-oliiveja
½ dl
tuoretta oreganoa tai minttua
1 dl
pinjansiemeniä

Kastike

2 dl
1 dl
kivettömiä kalamata-oliiveja
½ rkl
juoksevaa hunajaa

Pinnalle

oreganoa tai minttua

Ohje

  1. Revi salaatinlehdet laakealle vadille. Viipaloi kotijuusto ja asettele salaatin päälle. Rouhi mustapippuria ja ripota hiukan suolaa juustopaloille.
  2. Paloittele tomaatit. Lisää tomaatit, oliivit ja tuoretta yrttiä salaatille.
  3. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla keskilämmöllä. Jäähdytä. Lisää ne juuri ennen tarjoilua salaatin päälle.
  4. Hienonna oliivit kastikkeeseen. Yhdistä kastikeaineet, ripota pinnalle vihersilppua.
  5. Tarjoa salattia esim. focaccian kanssa.
Lisukkeeksi
Oliivi-tomaattifocaccia
1 h 5 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
127 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
10 g
Suola
1,1 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
200 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)