Välimeren kotijuustosalaatti

Välimeren kotijuustosalaatti
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Välimeren kotijuustosalaatti

Välimeren kotijuustosalaatti

Vaihtelua kreikkalaiseen salaattiin saat korvaamalla salaattijuuston perinteisellä suomalaisella kotijuustolla. Täyteläisessä kastikkeessa turkkilainen jogurtti saa makua kalamata-oliiveista ja hunajasta.

Valmistusaika

Työaika
25 min
Yhteensä
25 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 - 2 lajia
salaatinlehtiä
1 pkt (250 g)
mustapippuria ja suolaa
3
tomaattia
1 dl
kivettömiä kalamata-oliiveja
½ dl
tuoretta oreganoa tai minttua
1 dl
pinjansiemeniä

Kastike

2 dl
1 dl
kivettömiä kalamata-oliiveja
½ rkl
juoksevaa hunajaa

Pinnalle

oreganoa tai minttua

Ohje

  1. Revi salaatinlehdet laakealle vadille. Viipaloi kotijuusto ja asettele salaatin päälle. Rouhi mustapippuria ja ripota hiukan suolaa juustopaloille.
  2. Paloittele tomaatit. Lisää tomaatit, oliivit ja tuoretta yrttiä salaatille.
  3. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla keskilämmöllä. Jäähdytä. Lisää ne juuri ennen tarjoilua salaatin päälle.
  4. Hienonna oliivit kastikkeeseen. Yhdistä kastikeaineet, ripota pinnalle vihersilppua.
  5. Tarjoa salattia esim. focaccian kanssa.
Lisukkeeksi
Oliivi-tomaattifocaccia
1 h 5 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
127 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
1,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›