Välimeren makaronilaatikko

Välimeren makaronilaatikko

Suosikkiruoka makaronilaatikko voi olla nyt ihan jotain muuta! Välimeren maut maistuvat kasvisruokailijan pastavuoassa, jossa on jotain tuttua ja jotain uutta. Tutustu ja ihastu!

45 min
keskitaso
148 kcal / 100g
21
14

Ainekset6 annosta

6 annosta
300 g
makaronia tai trottole -pastaa
250 g
pisara- tai miniluumutomaatteja
2
valkosipulin kynttä
1 prk (n. 160/280 g)
grillattua munakoisoa, paprikaa tai artisokkaa öljymarinadissa , säilyke
tai paprikasuikaleita etikkaliemessä
1 pkt (330 g)

Tomaattinen juustokastike

2 dl
5 dl
3 rkl
vehnäjauhoja
¼ tl
suolaa
2 rkl
tomaattipyreetä
2 dl (100 g)

Pinnalle

1 dl (50 g)

Ohje

  1. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä.
  2. Puolita tomaatit, hienonna valkosipulin kynnet ja valuta säilykekasvikset.
  3. Valmista tomaattinen juustokastike. Mittaa kattilaan kerma, maito ja jauhot, sekoita tasaiseksi. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa.
  4. Mausta kastike tomaattipyreellä ja suolalla. Lisää juustoraaste pienissä erissä. Sekoita, kunnes juusto on sulanut.
  5. Yhdistä valutettu pasta, kasvikset ja Mifu ruokarae uunivuoassa. Valuta päälle kastike. Ripottele pinnalle juustoraaste.
  6. Kypsennä 225 asteessa uunin ala- tai keskiosassa 15 min.
  7. Tarjoa vihersalaatin kanssa.
  8. Katso halutessasi kuinka nuoret Valio stipendiaatit valmistavat ruoan:

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
148 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
6 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
114 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)