Välimeren makaronilaatikko

Välimeren makaronilaatikko

45 min
keskitaso
148 kcal / 100g
18
14

Suosikkiruoka makaronilaatikko voi olla nyt ihan jotain muuta! Välimeren maut maistuvat kasvisruokailijan pastavuoassa, jossa on jotain tuttua ja jotain uutta. Tutustu ja ihastu!

Ainekset

6 annosta
300 g
makaronia tai trottole -pastaa
250 g
pisara- tai miniluumutomaatteja
2
valkosipulin kynttä
1 prk (n. 160/280 g)
grillattua munakoisoa, paprikaa tai artisokkaa öljymarinadissa , säilyke
1 pkt (330 g)

Tomaattinen juustokastike

2 dl
5 dl
3 rkl
vehnäjauhoja
¼ tl
suolaa
2 rkl
tomaattipyreetä
2 dl (100 g)

Pinnalle

1 dl (50 g)

Ohje

  1. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä.
  2. Puolita tomaatit, hienonna valkosipulin kynnet ja valuta säilykekasvikset.
  3. Valmista tomaattinen juustokastike. Mittaa kattilaan kerma, maito ja jauhot, sekoita tasaiseksi. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa.
  4. Mausta kastike tomaattipyreellä ja suolalla. Lisää juustoraaste pienissä erissä. Sekoita, kunnes juusto on sulanut.
  5. Yhdistä valutettu pasta, kasvikset ja Mifu ruokarae uunivuoassa. Valuta päälle kastike. Ripottele pinnalle juustoraaste.
  6. Kypsennä 225 asteessa uunin ala- tai keskiosassa 15 min.
  7. Tarjoa vihersalaatin kanssa.
  8. Katso halutessasi kuinka nuoret Valio stipendiaatit valmistavat ruoan:

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
148 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
6 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
114 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (14)

Nimetön21.4.2018 kello 22:34
Halusin kokeilla mifua vaikka en suositaan tällaisia prosessoituja tuotteita. Hyvää tuli! Säilykekasviksien sijaan laitoin palsternakkaa ja varsiparsakaalia.
Nimetön19.4.2018 kello 19:22
Kastike ja muut ainekset kannattaa sekoittaa toisiinsa ennen vuokaan laittamista, niin siitä tulee tasaisempaa, eikä soosi jää pinnalle. Paistelin vähän ohjeen ja kommenttien välistä, tuli oikein mehevää ja maukasta. Hyvä, että tuli tehtyä koko satsi, on tää niin hyvää!
Nimetön19.11.2017 kello 16:26
Todella hyvää arkiruokaa!