Välimeren makaronilaatikko

Välimeren makaronilaatikko
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Välimeren makaronilaatikko

Välimeren makaronilaatikko

Suosikkiruoka makaronilaatikko voi olla nyt ihan jotain muuta! Välimeren maut maistuvat kasvisruokailijan pastavuoassa, jossa on jotain tuttua ja jotain uutta. Tutustu ja ihastu!

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
15 min
Yhteensä
45 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
99 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
300 g
makaronia tai trottole -pastaa
250 g
pisara- tai miniluumutomaatteja
2
valkosipulin kynttä
1 prk (n. 160/280 g)
grillattua munakoisoa, paprikaa tai artisokkaa öljymarinadissa , säilyke

tai 1 prkpaprikasuikaleita etikkaliemessä
1 pkt (330 g)

Tomaattinen juustokastike

2 dl
5 dl
3 rkl
vehnäjauhoja
¼ tl
suolaa
2 rkl
tomaattipyreetä
2 dl (100 g)

Pinnalle

1 dl (50 g)

Ohje

  1. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä.
  2. Puolita tomaatit, hienonna valkosipulin kynnet ja valuta säilykekasvikset.
  3. Valmista tomaattinen juustokastike. Mittaa kattilaan kerma, maito ja jauhot, sekoita tasaiseksi. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa.
  4. Mausta kastike tomaattipyreellä ja suolalla. Lisää juustoraaste pienissä erissä. Sekoita, kunnes juusto on sulanut.
  5. Yhdistä valutettu pasta, kasvikset ja Mifu ruokarae uunivuoassa. Valuta päälle kastike. Ripottele pinnalle juustoraaste.
  6. Kypsennä 225 asteessa uunin ala- tai keskiosassa 15 min.
  7. Tarjoa vihersalaatin kanssa.
  8. Katso halutessasi kuinka nuoret Valio stipendiaatit valmistavat ruoan:
    https://youtube.com/watch?v=ZCqDFligytQ

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
148 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.