Valio juustoklassikot: Tuhti pekonileipä a'la Finlandia™

Reseptiyhteistyö: valio-juustoklassikot

Valio juustoklassikot: Tuhti pekonileipä a'la Finlandia™

Reseptiyhteistyö: valio-juustoklassikot

15 min

Maistuva lämmin pekonileipä, joka sopii erinomaisesti valmistettavaksi myös ruisleivästä.Halutessaan leivän voi valmistaa myös mikrossa, mikäli uunin lämmittämiselle ei jää aikaa.

Ainekset

2 viipaletta
paahtoleipää
2 viipaletta
pekonia
1 tl
voita
1 rkl
majoneesia
1 viipaletta
kinkkua
3 viipaletta
Valio Finlandia juustoa
2 viipaletta
tomaattia
herneenversoja
salaattia

Ohje

  1. Paista pekonit kevyesti pannulla ja nostele ne sivuun lautaselle tai talouspaperin päälle.
  2. Lisää pannulle jääneeseen pekonirasvaan voi ja paista toinen leivistä molemmin puolin rasvassa.
  3. Laita paistettu leipä uunipellille ja levitä puolet majoneesista leivälle.
  4. Asettele paistetut pekonit, kinkku ja juustoviipaleet leivän päälle.
  5. Paista uunissa 200 asteessa 5-10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut.
  6. Paahda sillä aikaa toinen paahtoleivistä ja levitä sitten sille loput majoneesista
  7. Laita uunista tulleen leivän päälle muutama tomaattisiivu, salaattia ja herneenversoja.
  8. Asettele lopuksi paahdettu leipä kanneksi päälle. Nauti leipä lämpimänä!
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö