Valio juustoklassikot: Tunaleipä Luostari® juustolla

Reseptiyhteistyö: valio-juustoklassikot

Valio juustoklassikot: Tunaleipä Luostari® juustolla

Reseptiyhteistyö: valio-juustoklassikot

10 min

Ihana, lämmin tonnikalaleipä Luostari juustolla! Ohjeen tonnikalatahnaa sopii mainiosti myös salaattiin tai uuniperunan täytteeksi.

Ainekset

2 kpl
Reissumies, molemmat puolet
voita leivän voiteluun
6 viipaletta
Valio Luostari juustoa
sinimailasen ituja

tonnikalatahna:

1 prk
tonnikalaa, paloina öljyssä
½ dl
sitruunan mehua
2 rkl
majoneesia
½ kpl
punasipulia
2 tl
kapriksia
ripaus mustapippuria tai sitruunapippuria
½ tl
raastettua sitruunan kuorta

Ohje

  1. Valuta öljy tonnikalasta.
  2. Silppua punasipuli ja kaprikset.
  3. Sekoita tonnikala, majoneesi, punasipuli ja kaprikset tahnaksi ja mausta sitruunalla, sitruunan kuorella ja pippurilla.
  4. Paahda leivän pohjapalat paahtimessa ja voitele ne voilla.
  5. Laita kummankin leivän päälle 2 viipaletta Luostari juustoa ja jaa tonnikalatahna molemmille leiville.
  6. Asettele vielä juustoviipale tonnikalatahnan päälle ja laita leipä mikroon n. 1,5 minuutiksi niin että juusto sulaa.
  7. Paahda sillä aikaa kansipalat ja voitele ne voilla.
  8. Laita leivän väliin vielä sinimailasen ituja. Sitten leivän kansipala päälle ja nauti!
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö