Valio Luomu x Grön: KALA

Reseptiyhteistyö: toni-kostian-restaurant-gron

Valio Luomu x Grön: KALA

Reseptiyhteistyö: toni-kostian-restaurant-gron

2 h

Valio Luomu™ ja ravintola Grön avasivat kesällä 2018 kolme pop-up ravintolaa aivan Helsingin sydämeen. Tässä tapahtumaa varten luotu, Toni Kostianin kehittämä kalaresepti: Suomalaista kaviaaria, kevätvihanneksia, karhunlaukkaa ja voikastiketta. Näissä annoksissa riittää haastetta myös harjaantuneimmille kotikokeille, mutta maku palkitsee!

Ainekset

Kaviaari:

100 g
suomalaista kaviaaria

Kevätkaali:

8 l
kevätkaalia
100 g
karhunlaukkaa
200 g
sitruunamehua
suolaa

Kukat:

Erillaisia villikukkia

Valkoviinikastike:

1 kpl
100 g
valkoviiniä
omenaviinietikkaa
suolaa

Ohje

  1. Kaviaari:

  2. Säilytä kylmässä ja käytä sellaisenaan.
  3. Kevätkaali:

  4. Leikkaa kaali julienneksi. Sulata voi ja aja se tehosekoittimessa tasaiseksi karhunlaukan kanssa. Kypsennä kaali karhunlaukkavoissa juuri ennen tarjoilua. Valuta siivilässä, mausta suolalla ja sitruunamehulla.
  5. Kukat:

  6. Erilaisia villikukkia ja kasvatettuja kukkia (renssattuna noin 5 g), mitä on saatavilla ja sillä hetkellä sesongissa. Putsaa kukat ja säilytä kylmässä esillepanoon asti.
  7. Valkoviinikastike:

  8. Emulgoi voikuutiot yksitellen noin 70 asteiseen viiniin vispaamalla. Mausta lopuksi etikalla ja suolalla.
  9. Annoksen kokoaminen

  10. Kokoa annos pääruokalautaselle muodostaen kaalista rinkula. Laita rinkulan sisään kaviaaria. Koristele kaalirinkula kukilla ja lusikoi lopuksi annokseen kastiketta.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö