Valio Luomu x Grön: KASVI

Reseptiyhteistyö: Toni Kostian Restaurant Grön

Valio Luomu x Grön: KASVI

Valio Luomu x Grön: KASVI

Reseptiyhteistyö Toni Kostian Restaurant Grön

Valio Luomu x Grön: KASVI

Valio Luomu™ ja ravintola Grön avasivat kesällä 2018 kolme pop-up ravintolaa aivan Helsingin sydämeen. Tässä tapahtumaa varten luotu, Toni Kostianin kehittämä jälkiruoka: Maitojäädykettä, raparperia ja karamellisoitua maitoa.

12 Henkilölle
12 h
00 arvostelua

Ainekset12 n. 12 annosta

Maito-parfait

320 g
2 kpl
kananmunaa
1 kpl
kananmunan keltuainen
30 g
glukoosia
60 g
sokeria
30 g
alkoholi, mieto 40 %
40 g
maitojauhe

Raparperiruusu:

400 g
raparperiviipale
200 g
punajuurimehu
40 g
sokeria

Marenki:

200 g
kananmunanvalkuaista
100 g
sokeria
100 g
tomusokeria

Mesiangervonlehti:

8 kpl
mesiangervonlehti / ruokailija

Ohje

  1. Maito-parfait:

  2. Riko munat ja yhdistä ne sokerin, glukoosin ja alkoholin kanssa. Kypsennä vesihauteessa koko ajan vispilällä vatkaten, kunnes seos on 82 astetta. Poista vesihauteesta ja jatka vatkaamista kunnes seos on huoneenlämpöistä. Yhdistä kevyesti vatkattuun kermaan ja pakasta nopeasti haluamaasi muotoon.
  3. Raparperiruusu:

  4. Liuota sokeri punajuurimehuun. Marinoi raparperit punajuuri-sokeriliemessä, minimissään 24 h. Kokoa ruusukkeiksi parfaitien päälle.
  5. Marenki:

  6. Vatkaa valkuaista täydellä teholla 2min. Lisää sokeri ja vatkaa 6 min, lisää tomusokeri ja vatkaa 4 min. Muotoile marengeiksi. Paista uunissa 68 asteessa 12h tai kunnes marengit ovat kuivia.
  7. Mesiangervonlehti:

  8. Kerää mesiangervonlehdet metsästä, putsaa ja säilytä kylmässä.
  9. Annoksen kokoaminen

  10. Kokoa annos lautaselle aloittamalla marengista, lisää marengin päälle mesiangervonlehtiä 4-6kpl per ruokailija. Laita päälle parfait ja asettele sen päälle raparperit kukanmuotoon.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.