Valio Luomu x Grön: PARSA

Reseptiyhteistyö: toni-kostian-restaurant-gron

Valio Luomu x Grön: PARSA

Reseptiyhteistyö: toni-kostian-restaurant-gron

45 min

Valio Luomu™ ja ravintola Grön avasivat kesällä 2018 kolme pop-up ravintolaa aivan Helsingin sydämeen. Tässä tapahtumaa varten luotu, Toni Kostianin kehittämä parsaresepti: Vihreää parsaa, ketunleipää ja ruskistettua voita.

Ainekset

Parsa:

8 kpl
suomalaista vihreää parsaa / ruokailija
omenaviinietikkaa
suolaa

Ruskistettu voi -emulsio:

4 kpl
kananmunaa (6min keittetty)
270 g
22 g
omenaviinietikkaa
5 ¼ g
suolaa

Paahdettu auringonkukansiemen:

200 g
auringonkukansiemeniä

Ketunleipä:

30 kpl
ketunleipää / ruokailija

Ohje

  1. Parsa:

  2. Alkusesongin kotimaiset parsat ovat parhaimmillaan kypsentämättöminä. Putsaa parsat ja mausta hetki ennen esille laittoa suolalla ja etikalla.
  3. Ruskistettu voi -emulsio:

  4. Ruskista voi pannulla ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Emulgoi ainekset majoneesin tapaan ja säilytä huoneenlämmössä.
  5. Paahdettu auringonkukansiemen:

  6. Paahda siemeniä 160 asteessa kunnes ne ovat kullanruskeita, noin 15-25 min.
  7. Ketunleipä:

  8. Kerää metsästä ketunleivät, putsaa ja säilytä ne kylmässä. Tarjoile sellaisenaan.
  9. Annoksen kokoaminen:

  10. Kokoa annos asettelemalla parsat omalle lautaselleen ja emulsio pieneen ”dippi”kippoon. Asettele ketunleivät kauniisti emulsion päälle.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö