Valkoinen pizza kinkulla

Reseptiyhteistyö: Luca Platania

Valkoinen pizza kinkulla

Valkoinen pizza kinkulla

Reseptiyhteistyö Luca Platania

Valkoinen pizza kinkulla

Valmista herkullinen valkoinen pizza eli pizza bianca Luca Platanian ohjeella ja Valio Eila® paksumpi ruokakermaa käyttämällä.

2 Henkilölle
9 h
00 arvostelua

Ainekset2 n. 2 annosta

Pohja

7 dl
00-vehnäjauhoja
¼ tl
kuivahiivaa
3 ½ dl
kylmää vettä
1 ½ tl
merisuolaa
1 rkl
oliiviöljyä
1 dl
durumvehnäjauhoja

Täytteet

200 g
keittokinkkuleikkelettä
125 g
mozzarellajuustoa
2 dl
Valio Eila® paksumpi ruokakerma

Viimeistelyyn

½ dl
parmesaanilastuja
2 rkl
tryffelioliiviöljyä
tuoretta basilikaa

Ohje

  1. Pohjan valmistaminen

  2. Huom! Tähän pizzaohjeeseen tarvitaan vain puolet taikinasta. Voit täyttää lopusta taikinasta syntyneet pizzat vaikka tällä ohjeella: http://www.valio.fi/reseptit/valkoinen-pizza-parsalla/
  3. Sekoita jauhot ja hiiva kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa vesi ja suola. Lisää vettä jauhoihin vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Kun kaikki vesi on lisätty ja taikina alkaa pysyä koossa, vaivaa joukkoon oliiviöljy. Vaivaa taikina hellin ottein jauhotetulla pöydällä tasaiseksi. Nosta takaisin kulhoon ja peitä kostealla liinalla. Anna kohota huoneenlämmössä noin 2 tuntia.
  4. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa hetki. Jaa taikina neljään palaan ja muotoile paloista pallot. Nosta taikinapallot jauhotetulle leikkuulaudalle ja peittele kostealla leivinliinalla. Anna levätä vielä noin 5 tuntia huoneenlämmössä. Pidä huolta, ettei liina kuivu kohotuksen aikana.
  5. Kun aloitat pizzojen valmistuksen, jauhota pöytä durumvehnäjauholla, joka kestää kuumassa uunissa paremmin palamatta kuin muut vehnäjauhot. Levitä durumjauhoja myös taikinoiden päälle ja aloita pyöreän pohja painelu sormenpäillä. Älä käytä kaulinta. Painele keskeltä reunoja kohti hellästi, ettei taikina rikkoudu. Käytä riittävästi jauhoja, ettei taikina ota pöytään kiinni. Pizzapohjan kuuluu olla keskeltä ohut ja reunoilta hiukan paksumpi. Kun pohjasi on haluamasi kokoinen, voit taputella ja hiukan ravistella siitä ylimääräisen irtojauhon pois.
  6. Täytteet ja viimeistely

  7. Paloittele keittokinkku ja levitä palat kahdelle pizzapohjalle. Lisää Valio Paksumpi ruokakerma, ja paloiteltu mozzarella.
  8. Paista pizzat yksitellen 300-asteisessa uunissa pizzakiven päällä noin 6 minuuttia. Viimeistele pizzat parmesaanilastuilla, tryffeliöljyllä ja revityillä basilikanlehdillä.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.