Valkoinen pizza parsalla

Reseptiyhteistyö: Luca Platania

Valkoinen pizza parsalla

Valkoinen pizza parsalla

Reseptiyhteistyö Luca Platania

Valkoinen pizza parsalla

Valmista herkullinen valkoinen pizza eli pizza bianca Luca Platanian ohjeella ja Valio Eila® paksumpi ruokakermaa käyttämällä.

2 Henkilölle
9 h
00 arvostelua

Ainekset2 n. 2 annosta

Pohja

7 dl
00-vehnäjauhoja
½ tl
kuivahiivaa
3 ½ dl
kylmää vettä
1 ½ tl
merisuolaa
1 rkl
oliiviöljyä
1 dl
durumvehnäjauhoja

Täytteet

200 g
vihreää tankoparsaa tai minitankoparsaa
100 g
kirsikkaluumutomaatteja
1 kpl
valkosipulinkynsi
2 tl
oliiviöljyä
1 pieni
nokare kasvisliemikuutiota
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
(vettä)
2 dl
Valio Eila® paksumpi ruokakerma
125 g
mozzarellajuustoa

Viimeistelyyn

2 rkl
hienonnettua persiljaa
1 rkl
oliiviöljyä
mustapippuria

Ohje

  1. Pohjan valmistaminen

  2. Huom! Tähän pizzaohjeeseen tarvitaan vain puolet taikinasta. Voit täyttää lopusta taikinasta syntyneet pizzat vaikka tällä ohjeella: http://www.valio.fi/reseptit/valkoinen-pizza-kinkulla/
  3. Sekoita jauhot ja hiiva kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa vesi ja suola. Lisää vettä jauhoihin vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Kun kaikki vesi on lisätty ja taikina alkaa pysyä koossa, vaivaa joukkoon oliiviöljy. Vaivaa taikina hellin ottein jauhotetulla pöydällä tasaiseksi. Nosta takaisin kulhoon ja peitä kostealla liinalla. Anna kohota huoneenlämmössä noin 2 tuntia.
  4. Sekoita jauhot ja hiiva kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa vesi ja suola. Lisää vettä jauhoihin vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Kun kaikki vesi on lisätty ja taikina alkaa pysyä koossa, vaivaa joukkoon oliiviöljy. Vaivaa taikina hellin ottein jauhotetulla pöydällä tasaiseksi. Nosta takaisin kulhoon ja peitä kostealla liinalla. Anna kohota huoneenlämmössä noin 2 tuntia.
  5. Kun aloitat pizzojen valmistuksen, jauhota pöytä durumvehnäjauholla, joka kestää kuumassa uunissa paremmin palamatta kuin muut vehnäjauhot. Levitä durumjauhoja myös taikinoiden päälle ja aloita pyöreän pohja painelu sormenpäillä. Älä käytä kaulinta. Painele keskeltä reunoja kohti hellästi, ettei taikina rikkoudu. Käytä riittävästi jauhoja, ettei taikina ota pöytään kiinni. Pizzapohjan kuuluu olla keskeltä ohut ja reunoilta hiukan paksumpi. Kun pohjasi on haluamasi kokoinen, voit taputella ja hiukan ravistella siitä ylimääräisen irtojauhon pois.
  6. Täytteet ja viimeistely

  7. Huuhtele parsat ja tomaatit. Leikkaa parsat muutama sentti nupun alapuolelta. Leikkaa tomaatit neljään osaan. Puolita valkosipuli
  8. Kuullota valkosipulin puolikkaita, parsoja ja tomaatteja muutama minuutti oliiviöljyssä pannulla. Lisää pieni nokare murusteltua kasvisliemikuutiota, suola ja mustapippuri. Kuumenna sekoitellen, kunnes tomaatit ovat hiukan pehmenneet. Jos seos on liian kuivaa, lisää tilkka vettä. Anna jäähtyä noin 10 minuuttia.
  9. Levitä jäähtynyt seos kahdelle pizzapohjalle. Jaa pohjille paloiteltu mozzarella ja Valio Eila paksumpi ruokakerma. Paista pizzat yksitellen 300-asteisessa uunissa pizzakiven päällä noin 3–4 minuuttia.
  10. Viimeistele pizzat mustapippurilla, hienonnetulla persiljalla ja oliiviöljyllä.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.