Siirry sisältöön
Valkosipuli-appelsiiniivaahtoa ja sienitoast

Valkosipuli-appelsiiniivaahtoa ja sienitoast

Kuohkea appelsiinivaahto toimii kastikkeena maukkaille sienileiville. Näitä toasteja voi tarjota niin arjessa kuin juhlassa.

Valkosipuli-appelsiiniivaahtoa ja sienitoast

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Sienitoast

  • 4 viipaletta paahtoleipää
  • 100 g siitakesieniä
  • 1 punasipuli
  • 15 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ½ dl ruohosipulia

Valkosipuli-appelsiinivaahto

  • 15 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 salottisipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 dl
    Valio appelsiinitäysmehua
    Valio appelsiinitäysmehu on aamiaispöytien klassikko, joka maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100 %,…
    Valio appelsiinitäysmehu 1,5 l perinteinen
  • 1 dl kanalientä
  • 2 dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • ripaus suolaa
  • 0 kg valkopippuria myllystä

Ohje

  1. Valmista ensin valkosipuli-appelsiinivaahto: Kuullota voissa hienonnetut sipulit. Lisää appelsiinimehu, kanaliemi sekä kerma. Keitä hiljalleen kasaan, jotta maku tiivistyy. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Vaahdota sauvasekoittimella liemestä kuohkea.
  2. Paahda leipä. Puhdista sienet tarvittaessa. Viipaloi sipuli. Paista sienet ja sipuli pannulla voissa. Lisää lopuksi hienonnettu ruohosipuli.
  3. Nostele sieni-sipuliseosta leipien päälle. Viimeistele appelsiinivaahdolla.
  4. Tarjoa alkuruokana tai pikkusuolaisena.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 162 kcal
Proteiini 2 g
Hiilihydraatti 7,7 g
Rasva 13,6 g
Tyydyttynyt rasva 8 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
  • valkopippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search