Valkosipuli-yrttisämpylät

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

Valkosipuli-yrttisämpylät

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

1 h

Vatsasekaisin kilinkolin -blogi osallistui Valion uuden valkosipulivoin tuotekehitykseen ja ideoi helpot ja maukkaat sämpylät pienellä twistillä. http://vatsasekaisinkilinkolin.blogspot.fi

Ainekset

TAIKINA:
2 ½ dl
maitoa
25 g
hiivaa
1 kpl
Kananmuna
1 rkl
hunajaa
½ tl
suolaa
5 dl
vehnäjauhoja
50 g
Valio valkosipulivoita sulatettu
TÄYTE:
50 g
Valio valkosipulivoita
½ dl
tuoreita yrttejä silputtuna
VOITELUUN:
½ dl
maitoa tai 1 kananmuna

Ohje

  1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna, hunaja, suola sekä puolet jauhoista ja sekoita. Lisää loput jauhot samalla taikinaa vaivaten. Vaivaa taikinaa yleiskoneella 10 minuuttia tai käsin kaksinkertainen aika. Lisää voisula vaivaamisen loppuvaiheessa. Kohota taikina kaksinkertaiseksi leivinliinalla peitettynä. Kumoa taikina jauhotetulle työtasolle ja kauli siitä noin 35 x 35 -senttinen levy. Voitele puolet levystä huoneenlämpöisellä valkosipulivoilla ja ripottele yrttisilppu voikerroksen päälle. Taita voitelematon puoli toisen puolen päälle ja leikkaa levystä 15 suikaletta. Pyöräytä suikaleet solmuiksi ja asettele solmut kahdelle, leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Peitä pellit leivinliinalla ja kohota sämpylöitä puolisen tuntia. Voitele kohonneet sämpylät maidolla tai munalla. Paista sämpylöitä uunin keskitasolla 220-asteisessa uunissa 12 minuuttia tai kunnes sämpylät ovat kypsiä. Tarjoa sämpylät esimerkiksi kateleipinä keiton tai salaatin kanssa.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö