Valkosipulinen uunikaali

Valkosipulinen uunikaali
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Valkosipulinen uunikaali

Valkosipulinen uunikaali

Kypsennä kotimainen valkokaali uunissa ja anna valkosipulisen voisulan maustaa ja mehevöittää kaali. Viimeistele luomujuustolla ja nauti aterian lisukkeena.

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa
40 min
Yhteensä
55 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

22 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
800 g
valkokaalia
1 (150 g)
sipuli
3
valkosipulin kynttä
150 g
sormisuolaa tai suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
n. 150 g

Ohje

  1. Leikkaa kaali n. 2 cm:n paksuisiksi siivuiksi. Nosta ne isoon uunivuokaan tai uunipannulle. Puolita tarvittaessa isoimmat siivut kahtia.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipulit.
  3. Sulata voi kattilassa. Lisää sipulit voisulaan.
  4. Lusikoi vajaa puolet sipuli-voisulasta kaalikiekkojen päälle. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Käännä kaalit. Levitä loppu sipuli-voisula kaaleille ja mausta.
  6. Paahda uunissa 225 asteessa 35 min. Voitele tarvittaessa paistamisen aikana valuneella voisulalla. Lisää päälle juustoraaste ja jatka paistamista vielä 5 min.
  7. Tarjoa lisukeruokana. Maistuu herkulliselta esim. bratwurstin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
143 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,9 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›