Valkosipulinen uunikaali

Valkosipulinen uunikaali

55 min
helppo
143 kcal / 100g
3
2

Kypsennä kotimainen valkokaali uunissa ja anna valkosipulisen voisulan maustaa ja mehevöittää kaali. Viimeistele luomujuustolla ja nauti aterian lisukkeena.

Ainekset

6 annosta
800 g
valkokaalia
1 (150 g)
sipuli
3
valkosipulin kynttä
150 g
sormisuolaa tai suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
n. 150 g

Ohje

  1. Leikkaa kaali n. 2 cm:n paksuisiksi siivuiksi. Nosta ne isoon uunivuokaan tai uunipannulle. Puolita tarvittaessa isoimmat siivut kahtia.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipulit.
  3. Sulata voi kattilassa. Lisää sipulit voisulaan.
  4. Lusikoi vajaa puolet sipuli-voisulasta kaalikiekkojen päälle. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Käännä kaalit. Levitä loppu sipuli-voisula kaaleille ja mausta.
  6. Paahda uunissa 225 asteessa 35 min. Voitele tarvittaessa paistamisen aikana valuneella voisulalla. Lisää päälle juustoraaste ja jatka paistamista vielä 5 min.
  7. Tarjoa lisukeruokana. Maistuu herkulliselta esim. bratwurstin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
143 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
12 g
Suola
0,9 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
160 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (2)

Nimetön7.10.2017 kello 23:01
Kokeilin tuota valkosipulista uunikaalia ja voi mahoton kun oli hyvää jopa kylmänäkin maistui. Nam❤️
Nimetön12.1.2017 kello 20:27
Kaalia laitoin tänään kasvisvokkiini palsternakan, sipuleiden, puna- ja tavallisen kera. Maustoin runsaasti ja parasta oli pakasteesta korianterin vihreinä poimitut siemenet ja tinjamin lehdet. Punakaalimuhennosta tein myös. Paistettua haukea tarjoili uuni- luomurosamundien kera mieheni. Sitruunaa reilusti puserrettuna mukaan ja hyvää oli!