Valkosuklaa-karpalokakku

Reseptiyhteistyö: leivontafoorumi

Valkosuklaa-karpalokakku

Reseptiyhteistyö: leivontafoorumi

2 h

Lf joulukuun haasteen yksi parhaimmista kahvikakkuresepteistä on Rouva Koiviston kahvikakku. Jouluiseksi se jalostui karpalojauheen ja valkosuklaan avulla. Kakulla kisaili 'Pioni' ja pääsi palkinnoille.

Ainekset

Valkosuklaa-karpalokakku

150 g Valio voita tai margariini
2,5 dl sokeria
3 kananmunaa
1 dl Valio kermaa
250 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl karpalojauhetta
150 g valkosuklaarouhetta

Ohje

  1. Valmistus

  2. 1. Vaahdota voi ja sokeri.
  3. 2. Lisää munat yksitellen välillä voimakkaasti vatkaten.
  4. 3. Sekoita keskenään kuiva-aineet ja suklaarouhe.
  5. 4. Lisää vaahtoon kerma ja kuiva-aineet.
  6. 5. Nostele taikina tasaisesti voideltuun kakkuvuokaan.
  7. 6. Paista 175°C noin 1 tunti.
  8. 7. Koristeluun valkosuklaata ja nonparellia.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö