Valkosuklaa-limettijäädyke

Valkosuklaa-limettijäädyke

4 h 30 min
helppo
226 kcal / 100g
1
0

Jäädykkeen voi valmistaa kätevästi edellisenä päivänä. Muista kuitenkin ottaa jäädykkeet temperoitumaan ajoissa ennen tarjoilua, jotta maku ja rakenne ovat parhaimmillaan.

Ainekset

6 annosta
100 g
valkosuklaata
½ dl
limettimehua
1 tl
limetin kuorta raastettuna
1
vaniljatanko
½ dl
sokeria
2 dl
1 prk (200 g)

Tarjoiluun

5 dl
pakastevadelmia

Ohje

  1. Paloittele suklaa ja sulata pinnoitetussa kattilassa miedolla lämmöllä.
  2. Pese limetti kuumalla vedellä ja harjalla. Raasta ohut pintakuori ja purista mehu. Lisää ne kattilaan. Sekoita tasaiseksi, kuumenna tarvittaessa hiukan. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet veitsen kärjellä. Lisää siemenet ja sokeri suklaaseen.
  3. Vaahdota kerma ja yhdistä crème fraîcheen. Lisää seos varovasti sekoittaen suklaamassaan.
  4. Nostele massaa pieniin jäädykevuokiin tai muovikelmulla vuorattuihin kahvikuppeihin. Pakasta vähintään 4 tuntia tai yön yli.
  5. Kumoa ja anna temperoitua jääkaapissa ennen tarjoilua n. 45 min. Tarjoa vadelmien tai muiden marjojen kera.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
226 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
15 g
Rasva
17 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
83 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)