Valkosuklaa-mansikkakakku

Valkosuklaa-mansikkakakku
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Valkosuklaa-mansikkakakku

Valkosuklaa-mansikkakakku

Näyttävä ja herkullinen valkosuklaa-mansikkakakku on kesäisen juhlapöydän kuningatar.

Valmistusaika

Työaika
1 h 30 min
uunissa
40 min
Yhteensä
2 h 10 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

33 arvostelua

Ainekset10 annosta

10 annosta

Pohja

4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
50 g (1 dl)
mantelijauhetta
½ dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja
2 tl
limetin- tai sitruunankuorta
1 tl
leivinjauhetta

Kostutus

1 rkl
limetti- tai sitruunamehua
¾ dl
vettä
1 rkl
sokeria

Täyte

2 dl
140 g
valkosuklaata
1 prk (150 g)
1 tl
vaniljasokeria
8 - 9 dl
mansikoita

Koristeluun

125 g
1 dl
1 rkl
sokeria
1 prk
sikarirulla-keksejä (vaaleita)
100 g
valkosuklaata
mansikoita

Ohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä limetin kuori ja kuivat aineet ja sekoita vaahtoon.
  2. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 2,5 litran vuokaan. Paista 175 asteessa n. 40 min.
  3. Kumoa kypsä pohja sokerilla ripotellulle leivinpaperille. Leikkaa jäähtyneenä vaakasuorasti kolmeen osaan.
  4. Valmista täyte: vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Raasta valkosuklaa. Yhdistä se crème fraîcheen. Mausta vaniljasokerilla. Lisää seokseen kermavaahto.
  5. Viipaloi mansikat ja laita niitä kostutetulle pohjalle. Lisää puolet valkosuklaa-kermavaahdosta. Kostuta ja täytä toinen väli samaan tapaan. Peitä kakku kuvulla ja nosta kylmään. Anna makujen tasoittua 5 - 6 tuntia tai yön yli
  6. Koristelu

  7. Vaahdota kerma ja yhdistä vaahto rahkaan. Mausta sokerilla.
  8. Kuorruta kakku ohuelti kerma-rahkaseoksella. Leikkaa sikarirullat kakun korkuisiksi. Asettele kakun reunoille vieri viereen.
  9. Pursota sulatettua valkosuklaata leivinpaperille kakun kokoiseksi levyksi. Anna jähmettyä jääkaapissa.
  10. Viipaloi mansikat. Laita viipaleet kakun päälle ja nosta valkosuklaalevy päällimmäiseksi.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
253 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
25 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›