Siirry sisältöön
Valkosuklaa-mansikkakakku

Valkosuklaa-mansikkakakku

Näyttävä ja herkullinen valkosuklaa-mansikkakakku on kesäisen juhlapöydän kuningatar.

Valkosuklaa-mansikkakakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 50 g (1 dl) mantelijauhetta
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 2 tl limetin- tai sitruunankuorta
  • 1 tl leivinjauhetta

Kostutus

  • 1 rkl limetti- tai sitruunamehua
  • ¾ dl vettä
  • 1 rkl sokeria

Täyte

  • 2 dl
    Valio kuohukermaa laktoositon
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 1 l laktoositon, luomu
  • 140 g valkosuklaata
  • 1½ dl
    Valio turkkilaista jogurttia
    Paksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
    Valio turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 8-9 dl (400 g) mansikoita

Koristeluun

  • 125 g
    Valio maitorahkaa
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio maitorahka 500 g laktoositon
  • 1 dl
    Valio kuohukermaa laktoositon
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 1 l laktoositon, luomu
  • 1 rkl sokeria
  • 1 prk sikarirulla-keksejä (vaaleita)
  • 100 g valkosuklaata
  • 0 kg mansikoita

Ohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä limetin kuori ja kuivat aineet ja sekoita vaahtoon.
  2. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 2,5 litran vuokaan. Paista 175 asteessa n. 40 min.
  3. Kumoa kypsä pohja sokerilla ripotellulle leivinpaperille. Leikkaa jäähtyneenä vaakasuorasti kolmeen osaan.
  4. Valmista täyte: vatkaa kerma vaahdoksi. Raasta valkosuklaa. Yhdistä se jogurttiin. Mausta vaniljasokerilla. Lisää seokseen kermavaahto.
  5. Viipaloi mansikat ja laita niitä kostutetulle pohjalle. Lisää puolet valkosuklaa-kermavaahdosta. Kostuta ja täytä toinen väli samaan tapaan. Peitä kakku kuvulla ja nosta kylmään. Anna makujen tasoittua 5 - 6 tuntia tai yön yli

Koristelu

  1. Vaahdota kerma ja yhdistä vaahto rahkaan. Mausta sokerilla.
  2. Kuorruta kakku ohuelti kerma-rahkaseoksella. Leikkaa sikarirullat kakun korkuisiksi. Asettele kakun reunoille vieri viereen.
  3. Pursota sulatettua valkosuklaata leivinpaperille kakun kokoiseksi levyksi. Anna jähmettyä jääkaapissa.
  4. Viipaloi mansikat. Laita viipaleet kakun päälle ja nosta valkosuklaalevy päällimmäiseksi.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 256 kcal
Proteiini 4,9 g
Hiilihydraatti 26,2 g
Rasva 14,3 g
Tyydyttynyt rasva 7 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mansikoita
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search