Valkosuklaakakku

Valkosuklaakakku

Tämä hyydytettävä juustokakku on yksinkertaisesti hyvää ja maistuu herkullisesti valkosuklaalle.

4 h 25 min
keskitaso
380 kcal / 100g
47
54

Ainekset15 annosta

15 annosta
n. 170 g
kaurakeksejä
75 g

Täyte

4
liivatelehteä
1 rkl
limetti- tai sitruunamehua
200 g
valkosuklaata
1 rasia (200 g)
2 rkl
sokeria
2
valkuaista
2 dl

Koristeluun

valko- ja taloussuklaalastuja

Ohje

  1. Hienonna keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Laita irtopohjavuoan (Ø 22 - 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Taputtele keksiseos vuoan pohjalle
  2. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min.
  3. Vatkaa valkuaiset sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma.
  4. Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa suklaan joukkoon tuorejuusto.
  5. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan limetti- tai sitruunamehuun. Vatkaa hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon.
  6. Lisää vaahdot varovasti sekoittaen täytteeseen. Kaada täyte keksipohjalle ja tasoita pinta.
  7. Peitä vuoka ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille.
  8. Koristele suklaalastuilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
380 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
26 g
Rasva
28 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
75 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)