Valkosuklaakakku

Käyttäjän resepti - tehnyt: SEIJAP

Juhlakakku, esikoisen herkkua

Valkosuklaakakku

Käyttäjän resepti - tehnyt: SEIJAP

Valkosuklaakakku

Juhlakakku, esikoisen herkkua

16 Henkilölle
12 h
00 arvostelua

Ainekset16 n. 16 annosta

200 g
murotaikinaa
1 dl
mansikka tai vadelmahilloa
280 g
valkoista suklaata
4 kpl
kananmunan keltuainen
½ kpl
sitruunan mehu
2 kpl
liivatelehteä
4 ½ dl
vispikermaa

koriste

valkoista suklaata
tomusokeria

Ohje

  1. Paista kaulittu ja pistelty murotaikina tasapohjaisessa kakkuvuoassa 200°C kypsäksi 15-20 min. Jäähdytä.
  2. Laita kakkupohja takaisin vuokaan ja levitä sille hilloa.
  3. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10 minuuttia. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi.
  4. Laita keltuaiset ja sitruunan mehu vesihaudekattilaan tai kulhoon, jota voit pitää kiehuvan kattilan päällä. Kypsennä keltuaiset koko ajan hyvin sekoittaen.
  5. Sulata valkosuklaa toisessa vesihauteessa miedolla lämmöllä. Purista liivatelehdet kuiviksi ja sulata ne varovasti kuumentaen. Lisää liivateseos suklaan joukkoon ja sitten keltuaisseos. Sekoita hyvin ja lisää vähitellen kermavaahtoa.
  6. Vuoraa kakkuvuoan sisäreuna leivinpaperisuikaleella. Kaada vaahto kakkupohjalle ja anna hyytyä viileässä yön yli.
  7. Ota kakku vuoasta. Halutessasi voit koristaa kakun mansikoilla tai suklaalastuilla.
  8. Suklaalastut

  9. Sulata valkoinen suklaa vesihauteessa miedolla lämmöllä. Levitä suklaa marmorialustalle tai tasaiselle metallipinnalle, esimerkiksi puhtaalle uunipannulle, ja anna kovettua. vuole suklaasta lastalla lastuja ja säilytä ne viileässä.
  10. Suklaaristikko

  11. Leikkaa valokopiokalvosta kakkuvuoan ympärysmitan pituiset noin 2 cm vuokaa korkeammat kaistaleet. Teippaa palat yhteen molemmin puolin. Pursota kalvolle sulaa suklaata ristikoksi. Nosta kalvo kakun reunoille ja laita kylmään jähmettymään. Koristele kakku ja poista kalvo vähän ennen tarjoamista.
Tämä on käyttäjän tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Käyttäjän resepti