Valkosuklainen sitruuna-lakritsikakku

Valkosuklainen sitruuna-lakritsikakku

3 h 30 min
keskitaso
334 kcal / 100g
5
5

Sitruuna ja laku yllättävät pääsiäisen herkullisimmassa täytekakussa. Kakun keväisen raikkaita makuja tasapainottaa lempeä valkosuklaa. Tämän kakun koristelussa voi heittäytyä villiksi, sillä enemmän on joskus enemmän.

Ainekset

12 annosta
150 g
50 g
valkosuklaata
3 dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
4 dl
vehnäjauhoja
1 ½ tl
leivinjauhetta
½ tl
ruokasoodaa
2
kananmunaa
1 prk
1 dl
sitruunamehua ja yhden sitruunan kuori

Vuokiin

2 rkl
korppujauhoja

Täyte ja kuorrutus

2 prk (à 200 g)
225 g
valkosuklaata
½ dl
keltaista elintarvikeväriä

Koristeluun

macarons-leivoksia
tuoreita hedelmiä ja marjoja
karamelleja

Ohje

  1. Sulata voi ja valkosuklaa miedolla lämmöllä kattilassa tai mikrossa. Sekoittele sulatuksen aikana.
  2. Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Lisää munat, rahka, sitruunanmehu ja kuoriraaste. Sekoita. Lisää lopuksi voi-valkosuklaaseos. Sekoita mahdollisimman vähän, kuitenkin niin, että taikina on tasaista.
  3. Pohjusta Ø 20 cm:n kakkuvuoka leivinpaperilla. Voitele ja korppujauhota reunat. Kaada taikina vuokaan.
  4. Paista uunin alaosassa 175 asteessa n. 50 min, kunnes tikulla pistettäessä kakkutaikina ei enää tartu ja pohja on kypsä. Anna pohjan jäähtyä hetki ennen kuin irrotat sen vuoasta. Nosta ritilälle ja jäähdytä hyvin.
  5. Täyte ja kuorrutus: Laita rahkat kulhoon, anna lämmentä n. 15 min. Sulata 150 g valkosuklaata. Lisää valkosuklaa rahkan joukkoon ohuena nauhana samalla hyvin vatkaten.
  6. Kiehauta kerma kattilassa, värjää elintarvikevärillä. Lisää loppu (75 g) valkosuklaa paloiteltuna kerman joukkoon ja sekoittele, kunnes seos on tasaista. Jätä lieden sivuun jäähtymään.
  7. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen tai neljään osaan. Nosta pohja kakkulautaselle. Levitä pintaan ohut kerros rahka-valkosuklaaseosta. Nosta päälle toinen kakkulevy ja täytä samoin. Nosta kansilevy paikalleen. Levitä loppu rahkaseos kakun pinnalle ja ohuelti reunoille. Tasoita lastalla. Laita kakku hetkeksi jääkaappiin tai pakastimeen kylmettymään. Valuta kaltainen valkosuklaakuorrutus kakun keskelle. Anna valua vapaasti reunojen yli.
  8. Koristele esim. macaronsseilla, karamelleillä ja tuoreilla hedelmillä tai marjoilla.
  9. SÄILYVYYS

  10. Kakkupohja säilyy jääkaapissa peitettynä 3 - 5 päivää ja pakastimessa n. 3 viikkoa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
334 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
38 g
Rasva
17 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
103 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)