Valkosuklaiset jäädykeleivonnaiset

Reseptiyhteistyö: leivontafoorumi

Valkosuklaiset jäädykeleivonnaiset

Reseptiyhteistyö: leivontafoorumi

3 h

Leivontafoorumin elokuun haasteellinen haaste oli makea. Ohjeistuksessa oli lueteltu muutamat tuoteet joita leipomus sai sisältää ja lisäksi oli lupa käyttää maksimissaan 4€ ostoksiin. Netch loihti kahdelle henkilölle herkulliset makeat jäädykkeet voittaen kisan!

Ainekset

Pohja:

Noin ½ dl hasselpähkinärouhetta
10 g margariinia
1 tl fariinisokeria

Täyte

1,5 dl vaahtout. Flora Vanillaa
1 kananmuna
60 g valkosuklaata
2 rkl fariinisokeria

Koristelu

(pakaste)mustikoita ja fariinisokeria

Ohje

  1. Mittaa kaikki pohjan ainekset pieneen kulhoon. Lämmitä mikrossa hetken aikaa, niin että margariini sulaa. Sekoita tasaiseksi ja taputtele annosvuokien pohjalle. Paista uunissa 150 asteessa noin 10 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä ennen täyttöä!
  2. Sulata valkosuklaa mikrossa ja anna jäähtyä.
  3. Vaahdota vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna ja sokeri, sekä viimeisenä vielä jäähtynyt valkosuklaa ja sekoita huolellisesti tasaiseksi massaksi.
  4. Kaada seos pursotinpussiin ja pursota leivosvuokiin. Nosta pakkaseen muutamaksi tunniksi.
  5. Näissä "leivoksissa" ei varsinaisesti mikään kunnolla niitä hyydytä, joten mieti koristelu valmiiksi, ota herkut esille vasta heti ennen tarjoilua ja koristele vauhdilla. - Itse käytin koristeluihin pakastemustikoita sekä hieman fariinisokeria.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö