Vanhanajan lihapiirakka

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

Vanhanajan lihapiirakka

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

1 h

Kaiken ikäisten herkun lihapiirakan ohje löytyy blogista Terhin keittiössä. http://terhinkeittiossa.blogspot.fi/

Ainekset

Valkosipulivoitaikina:

250 g
Valio voi valkosipuli laktoositon
250 g
Valio maitorahka
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta

Täyte:

400 g
nauta-sikajauhelihaa
125 g
kypsentämätöntä riisiä
2 kpl
kananmunaa
suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
chilijauhetta

Ohje

  1. Nypi pehmeä valkosipulivoi sekä jauhot. Lisää joukkoon nopeasti maitorahka, älä sekoita liikaa. Kääri taikina kelmuun ja laita jähmettymään jääkaappiin. Keitä riisi al-denteksi, siivilöi ja mausta suolalla. Paista nauta-sikajauheliha ja mausta suolalla, mustapippurilla, paprikajauheella sekä chilijauheella maun mukaan. Jauheliha saa olla mausteinen. Sekoita riisi sekä jauheliha. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Lisää joukkoon kananmunat. Laita kiertoilmauuni lämpiämään noin 200 asteeseen. Kaulitse valkosipulivoitaikina jauhojen avulla levyksi ja levitä se leivinpaperille. Levitä täytettä levyn keskelle ja käännä reunat keskelle. Levitä leivinpellille leivinpaperi ja käännä lihapiirakka saumapuoli alaspäin leivinpaperin päälle. Tasoittele reunat ja pistä haarukalla ilmareiät lihapiirakalle. Voitele vielä kananmunalla ja paista noin 15-20 minuuttia tai kunnes pinta on saanut hyvin väriä. Nauti sellaisenaan tai raikkaan tuoresalaatin kera.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö