Värilliset keksit

Reseptiyhteistyö: leivontafoorumi

Värilliset keksit

Reseptiyhteistyö: leivontafoorumi

45 min

Leivontafoorumin haaste toukokuussa oli sateenkaarenvärit. Pulla-Akan kaappiin oli ilmestynyt maapähkinävoi-purkki ja hän ajatteli hyödyntää sen tässä haastessa.

Ainekset

125 g margariinia
1 dl pehmeää maapähkinävoita
2 dl sokeria
0.8 dl fariinisokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
3,5-4 dl jauhoja
Wiltonin elintarvikegeelivärejä

Ohje

  1. Vatkaa vaahdoksi rasva, maapähkinävoi sekä sokerit. Lisää kananmuna ja vaahdota hyvin. Lisää viimeiseksi kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi keksitaikinaksi.
  2. Jaa taikina osiin ja värjää osat haluamiisi väreihin.Kauli kukin väri ohueksi levyksi voipaperin päällä ja asettele kaulittuina levyinä pinoksi. Kun kaikki värit ovat päällekkäin levynä, rullaa alimpana olevan voipaperin avulla taikina pötköksi ja laita se viileään kovettumaan.
  3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Ota taikinapötkö kylmästä ja leikkaa siitä <1 cm kiekkoja pellille. Paista noin 10 minuuttia. Keksit ovat uunista tullessaan vielä pehmeitä, muitta kovettuvat jäähtyessään. Koska jokainen uuni on oma yksilönsä, kannattaa ensin paistaa yksi testikeksi paistoajan selvittämiseksi. Jos keksit leviävät pellillä, voit myös lisätä tässä vaiheessa vielä jauhoja.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö