Siirry sisältöön
Vegaaninen lämppäri

Vegaaninen lämppäri

Lämppäri eli lämmin voileipä on viikonloppujen ja iltojen nopeasti valmistuva suosikkiruoka. Tämä retroherkku on pitänyt pintansa jo vuosikymmenet, mutta nyt sen voi valmistaa myös vegaanisena - juustomaisuudesta tinkimättä.

Vegaaninen lämppäri

Ainesosat

leipää

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 6 isoa paahtoleipäviipaletta
  • 6 aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
  • 1 dl (60 g) esikeitettyjä kikherneitä, säilyke
  • 1 pieni sipuli
  • 1 tuoretta chiliä, mieto
  • 1 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
  • 6 viipaletta
    Valio Oddlygood@ Veggie viipaletta cheddar
    Valio Oddlygood® Veggie cheddarin makuiset viipaleet ovat järisyttävän herkullinen kasvipohjainen vaihtoehto leivän päälle. Käytä kuten…
    Oddlygood e200 g slices cheddar flavour

Ohje

  1. Voitele leivät tomaattisäilykkeen öljyllä - etenkin leipien reunat.
  2. Hienonna valutetut kikherneet, aurinkokuivatut tomaatit, sipuli, chili ja persilja. Sekoita keskenään.
  3. Päällystä leivät Veggie viipaleilla. Jaa täyte leiville.
  4. Paista pellillä leivinpaperin päällä uunin yläosassa 225 asteessa 6 - 8 min.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 203 kcal
Proteiini 5,5 g
Hiilihydraatti 29,4 g
Rasva 6,2 g
Tyydyttynyt rasva 3,1 g
Ravintokuitu 2,8 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search