Vegaaninen maapähkinä-curry

Vegaaninen maapähkinä-curry
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Vegaaninen maapähkinä-curry

Vegaaninen maapähkinä-curry

Panang currytahna, kookosmaito ja maapähkinävoi tuovat kaukokaipuuseen lohtua makumaailmansa kautta. Kukkakaalilla ja vegekuutioilla täydennetty curryruoka tarjoillaan keitetyn riisin kanssa. Jos lähikaupassasi on tarjolla thaibasilikaa, valitse se tämän ruoan viimeistelyyn. Myös tuore korianteri ajaa asian.

Valmistusaika

Työaika
25 min
Yhteensä
25 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
44 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 ½ rkl
currytahnaa , Panang
1 - 2 rkl
öljyä
1 pkt (230 g)
1
sipuli viipaleina
1 rkl
tomaattipyreetä
300 g
kukkakaalia pieniksi nupuiksi paloiteltuna
1 tlk (380 - 400 g)
kookosmaitoa
½ tl
suolaa
½ - 1 dl
vettä
¾ dl
maapähkinävoita, maustamaton
1
lime lohkoina
2 rkl
thaibasilikaa hienonnettuna

tai tuoretta korianteria

Tarjoiluun

keitettyä riisiä

Ohje

  1. Kuumenna currytahna ja öljy paistokasarissa.
  2. Lisää vegekuutiot ja sipuli. Paista, kunnes vegekuutiot ovat kevyesti ruskistuneet. Sekoita joukkoon tomaattipyree.
  3. Lisää kukkakaali, kookosmaito ja suola. Lisää vesi tölkin kautta. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen kannen alla 5-10 min eli kunnes kukkakaalit ovat sopivasti kypsyneet.
  4. Sekoita joukkoon maapähkinävoi ja purista muutamasta limelohkosta joukkoon mehu. Kuumenna.
  5. Viimeistele hienonnetulla thaibasilikalla tai korianterilla.
  6. Tarjoa keitetyn riisin kanssa. Tarjoa limelohkojen kera.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
177 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
15 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.