Vegaaninen mansikkatäytekakku

Vegaaninen mansikkatäytekakku
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Vegaaninen mansikkatäytekakku

Vegaaninen mansikkatäytekakku

Mansikkakakku kuuluu kesään, ja tällä reseptillä se valmistuu monelle maistuvassa vegaanisessa muodossa. Kuten perinteisessäkin mansikkakakussa, myös tässä versiossa pehmoisten kakkupohjien kaverina ihastuttavat tuoreet mansikat, mansikkahillo sekä vaniljalla maustettu kepeä kuorrutus.

Valmistusaika

Työaika
1 h
uunissa
45 min
tekeytyminen
4 h
Yhteensä
5 h 45 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Keskustele reseptistä.

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi! Huomioithan, että vastaamme resepteihin liittyviin kysymyksiin vain <a>Valio Kuluttajapalvelun</a> kautta.

11 arvostelu

Ainekset12 annosta

12 annosta

Kakkupohja

1 prk (200 g)
½ dl
1 ¼ dl
rypsiöljyä
1 rkl
omenaviinietikkaa
3 ½ dl
sokeria
4 ¼ dl
vehnäjauhoja
1 ½ tl
ruokasoodaa
¾ tl
suolaa

Kostutusliemi

¾ dl
1 rkl
vaniljasokeria

Täyte

1 ½ dl
2 rkl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 prk (200 g)
½ dl
mansikkahilloa
300 g
tuoreita mansikoita pilkottuna

Kuorrutus

1 prk (2,5 dl)
2 rkl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
150 g
tuoreita mansikoita

Ohje

  1. Valmista kakkupohja. Mittaa Bake & Dessert, kaurajuoma, öljy ja etikkka kulhoon. Lisää sokeri.
  2. Sekoita vehnäjauho, ruokasooda ja suola. Lisää märkein aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
  3. Voitele ja jauhota ø20 cm kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan.
  4. Paista 175 asteessa 45 min. kunnes puutikulla kokeillessa tikkuun ei enää jää märkää taikinaa. Anna kakkupohjan jäähtyä kunnolla ennen täyttämistä.
  5. Sekoita kostutusliemi kaurajuomasta ja vaniljasokerista.
  6. Valmista täyte. Vatkaa Easy Whipping, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon Bake & Dessert.
  7. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.
  8. Kostuta alin kerros, levitä pohjalle puolet mansikkahillosta, noin puolet täytevaahdosta ja puolet pilkotuista mansikoista. Aseta päälle toinen pohja ja toista.
  9. Aseta päällimmäiseksi viimeinen kakkupohja, kostuta ja levitäylijäänyt vaahtokerros kakun päälle ja reunoille ohueksi kerrokseksi. Siirrä kakku jähmettymäänjääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
  10. Kuorruta kakku. Vatkaa Easy Whipping ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Kuorruta kakku ja pursota ruusukkeet kakun pinnalle. Koristele tuoreilla mansikoilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
259 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
34 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.