Vegaaninen maustekakku

Vegaaninen maustekakku

Maustekakku kuuluu monien joulukattaukseen. Tällä ohjeella valmistat herkullisen pehmoisen ja maukkaan kakun, joka on poikkeuksellisesti kananmunaton ja maidoton. Kakku on sen verran herkullinen, että se tyydyttää myös perinteisen maustekakun ystävät.

Ainekset25 palaa

25 palaa
4 ½ dl
vehnäjauhoja
2 dl
sokeria
1 rkl
piparkakkumaustetta
2 tl
ruokasoodaa
1 dl
rypsiöljyä
3 dl
Valio Oddlygood® kaurapohjaista gurttia original

tai 3 dlValio Oddlygood® kaurapohjaista gurttia vanilja
1 dl
pehmeää, kivetöntä taatelia soseutettuna
1 rkl
valkoviinietikkaa
ripaus
suolaa

Ohje

  1. Sekoita kulhossa kaikki ainekset keskenään.
  2. Kaada taikina hyvin öljyttyyn ja korppujauhotettuun 1,8 litran torvivuokaan.
  3. Paista uunin keski-/alaosassa 175 asteessa n. 50 min.
  4. Anna jäähtyä vuoassa ennen kumoamista. Tarjoile mieluiten aikaisintaan seuraavana päivänä.

Vinkki

Kakku säilyy jääkaapissa peitettynä useamman viikon.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
307 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
46 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,1 g
Kalsium
51 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)