Vegaaninen mustikka- ja mangomousse

Vegaaninen mustikka- ja mangomousse

Gurtista, kikhernepohjaisesta vaahdosta ja muutamista lisähöysteistä saat valmistettua herkullisia vegaanisia jälkiruokia. Pienistä kipoista tai laseista tarjoiltuina ne toimivat loistavasti myös buffetjuhlatarjoiluissa vegaanisena vaihtoehtona.

30 min
keskitaso
147 kcal / 100g
0
0

Ainekset12 annosta

12 annosta

Moussepohja

1 dl
esikeitettyjen säilykekikherneiden lientä
2 dl
sokeria

Maapähkinä-mangomousse

2 rkl
maapähkinävoita
3 dl
3 rkl
suolapähkinöitä karkeaksi rouhittuina

Mustikkamousse

1 tl
raastettua sitruunankuorta
2 tl
sitruunamehua
3 rkl
pensasmustikoita viipaleina
1 rkl
hienonnettua tuoretta basilikaa
3 dl

Ohje

  1. Vaahdota kikherneliemi ja sokeri sähkövatkaimella. Jaa vaahto kahteen osaan.
  2. Maapähkinä-mangomousse

  3. Vatkaa toiseen moussepohjaan maapähkinävoi.
  4. Annostele mangogurttia jälkiruoka-astioihin, lusikoi päälle maapähkinävaahtoa. Viimeistele pähkinöillä.
  5. Mustikkamousse

  6. Mausta toinen moussepohja sitruunan kuorella ja mehulla. Yhdistä basilika ja mustikat. Kerrostele mustikkagurttia ja sitrusvaahtoa jälkiruoka-astioihin. Ripottele pinnalle basilika-mustikat.

Vinkki

Tarjoa mousset noutopöydässä pieninä annoksina esim. snapsi- tai liköörilaseihin tehtyinä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
147 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
27 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
0 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g
Kalsium
76 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)