Vegaaninen raparperipiirakka

Vegaaninen raparperipiirakka
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Vegaaninen raparperipiirakka

Vegaaninen raparperipiirakka

Mehevä piirakkapohja ja kesän korkkaavat kirpakat raparperit ovat täydellinen pari. Ja kun koko komeuden vielä viimeistelee ihanan pehmoisella vaniljavaahdolla, saattaa parempiin suihin kadota helposti pala, jos toinenkin. Mutta sehän ei haittaa, sillä piirakkaa valmistuu kerralla koko pellillinen.

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa
35 min
Yhteensä
55 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Keskustele reseptistä.

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi! Huomioithan, että vastaamme resepteihin liittyviin kysymyksiin vain <a>Valio Kuluttajapalvelun</a> kautta.

00 arvostelua

Ainekset1 uunipellillinen

1 uunipellillinen
3 rkl
pellavansiemeniä jauhettuna
1 dl
kuumaa vettä
1 prk (380 g)
1 ½ dl
rypsiöljyä
1 rkl
omenaviinietikkaa
1 rkl
vaniljasokeria
4 dl
sokeria
6 dl
vehnäjauhoja
½ tl
suolaa
1 rkl
leivinjauhetta
1 tl
ruokasoodaa
600 g
raparperia paloiteltuna
1 ½ rkl
sokeria

Lisäksi

1 prk (2,5 dl)
1 rkl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria

Ohje

  1. Sekoita jauhetut pellavansiemenet kuumaan veteen ja anna turvota muutama minuutti.
  2. Sekoita kulhossa pellavansiemenseos, Mieto Maustamaton, rypsiöljy, omenaviinietikka ja sokerit.
  3. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinan joukkoon.
  4. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  5. Paloittele raparperit ja levitä ne taikinan päälle. Ripottele pinnalle sokeri.
  6. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa 35 - 45 min, kunne piirakka on kauttaaltaan kypsä.
  7. Vatkaa Easy Whipping ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Tarjoa raparperipiirakan kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
253 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
34 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.