Mehevä piirakkapohja ja kesän korkkaavat kirpakat raparperit ovat täydellinen pari. Ja kun koko komeuden vielä viimeistelee ihanan pehmoisella vaniljavaahdolla, saattaa parempiin suihin kadota helposti pala, jos toinenkin. Mutta sehän ei haittaa, sillä piirakkaa valmistuu kerralla koko pellillinen.
3 rkl | pellavansiemeniä jauhettuna |
1 dl | kuumaa vettä |
1 prk (380 g) | |
1 ½ dl | rypsiöljyä |
1 rkl | omenaviinietikkaa |
1 rkl | vaniljasokeria |
4 dl | sokeria |
6 dl | vehnäjauhoja |
½ tl | suolaa |
1 rkl | leivinjauhetta |
1 tl | ruokasoodaa |
600 g | raparperia paloiteltuna |
1 ½ rkl | sokeria |
Lisäksi | |
---|---|
1 prk (2,5 dl) | |
1 rkl | sokeria |
1 rkl | vaniljasokeria |
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.