Vegaaninen uuniomena-vaniljaherkku

Reseptiyhteistyö: Foody Allen

Vegaaninen uuniomena-vaniljaherkku

Vegaaninen uuniomena-vaniljaherkku

Reseptiyhteistyö Foody Allen

Vegaaninen uuniomena-vaniljaherkku

Tämä helppo maidoton jälkiruoka syntyy helposti ja maistuu kaikille. Uuniomenat tuovat vaniljaiseen herkkuun pirteän twistin. Valmista omenat itse tai rakenna herkku vaivatta valmiista omenakompotista. Yksinkertaista ja maukasta.

4 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset4 Henkilölle

Uuniomenat

4 kpl
keskikokoista omenaa
1 dl
tummaa sokeria (esim. kookossokeria tai muscovado)
½ tl
kardemummaa

Täyte

1 prk
1 rkl
tomusokeria
1 prk
Valio Oddlygood® Bake & Dessert vanilla

Koristeluun

3 rkl
paahdettuja hasselpähkinöitä
2 dl
puolukoita
2 rkl
tomusokeria

Ohje

  1. Pese omenat, kuori ne ja poista siemenkodat. Leikkaa lohkoiksi ja laita uunivuokaan. Kääntele joukkoon sokeri ja kardemumma. Paahda 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia niin, että omenat pehmenevät. Kääntele omenalohkoja kerran pari paahtamisen aikana.
  2. Sekoita pehmeät omenat tasaiseksi seokseksi esimerkiksi haarukalla. Jäähdytä.
  3. Vaahdota Easy Whipping ja mausta se tomusokerilla. Kääntele joukkoon Bake & Dessert.
  4. Rouhi hasselpähkinät ja kääntele puolukoiden joukkoon tomusokeri.
  5. Kokoa jälkiruoka kerroksittain laseihin tai jälkiruokamaljoihin: uuniomenahilloketta, vaniljavaahtoa, hasselpähkinärouhetta ja puolukoita ja sitten toinen kerros. Viimeistele pinta puolukoilla ja hasselpähkinärouheella.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.