Vegaaninen vanilja-marenki-sitruunapiirakka

Reseptiyhteistyö: Foody Allen

Vegaaninen vanilja-marenki-sitruunapiirakka

Vegaaninen vanilja-marenki-sitruunapiirakka

Reseptiyhteistyö Foody Allen

Vegaaninen vanilja-marenki-sitruunapiirakka

Klassinen sitruuna-marenkipiirakka maistuu herkulliselta vegaanisena. Helppo kikherneliemestä valmistettu marenki kruunaa tämän raikkaan herkun.

8 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset8 Henkilölle

Pohja

100 g
kookosöljyä tai kookosrasvaa
½ dl
tomusokeria
2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
vaniljasokeria
1 rkl
vettä

Täyte

2 kpl
sitruunaa
1 prk
1 ½ dl
sokeria
½ dl
maissitärkkelystä
1 prk
Valio Oddlygood® Bake & Dessert vanilla
Halutessasi: keltaista elintarvikeväriä, esim. Dr Oetker

Marenki

¾ dl
kikherneiden lientä (aquafaba)
100 g
hienojakoista kidesokeria

Ohje

  1. Sekoita sulatetun kookosöljyn tai -rasvan joukkoon tomusokeri, vehnäjauhot ja vaniljasokeri. Lisää lopuksi tilkka vettä tai esimerkiksi mehua taikinaan. Sekoita tasaiseksi ja laita hetkeksi jääkaappiin jähmettymään, jotta taikina on hieman jähmettyneenä helpompi levittää vuokaan.
  2. Voitele suorakaiteen muotoisen irtopohjavuoan reunat ja laita pohjalle leivinpaperi. Levitä taikina pohjalle ja reunoille ja laita pohjan päälle leivinpaperi. Laita esimerkiksi kuivia herneitä pohjan päälle painoksi, jotta piirakkapohja pitää muotonsa. Paista pohjaa 200 asteisessa uunissa noin 15 minuutin ajan ja poista herneet ja pinnan leivinpaperi. Jatka paistamista vielä noin 5 minuutin ajan.
  3. Piirakkapohjan jäähtyessä, valmista täyte. Pese sitruunat, raasta kuori ja purista mehu. Lisää sitruunamehu, kuoriraaste, Easy Whipping, sokeri ja maissitärkkelys kattilaan. Kuumenna seosta koko ajan sekoitellen, kunnes seos sakenee. Nosta kattila pois levyltä. Lisää joukkoon Bake & Dessert vanilja ja ripaus keltaista väriä. Väri ei ole välttämätön, mutta tuo piiraaseen kaunista väriä. Levitä hieman jäähtynyt sitruunatäyte pohjan päälle ja nosta piirakkavuoka jääkaappiin
  4. Pinnan marenki valmistuu vaahdottamalla säilykekikherneiden liemi kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon hienoa kidesokeria pienissä erissä samalla vatkaten. Kun marenki on kiiltävää, laita marenki pursotinpussiin ja pursota sitruunapiirakan pinnalle marenki pieninä hippuina tai halutessasi, levitä marenki koko pinnan alueelle. Kauniin pinnan marengille saat polttamalla pintaa kevyesti kaasupolttimella.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.