Vegaaninen vanilja-tiramisu

Reseptiyhteistyö: Foody Allen

Vegaaninen vanilja-tiramisu

Vegaaninen vanilja-tiramisu

Reseptiyhteistyö Foody Allen

Vegaaninen vanilja-tiramisu

Ikisuosikki tiramisu on todella helppo ja herkullinen jälkiruoka myös maidottomana. Tämän vegaanisen tiramisun salaisuus on täyteläinen mintulla ja kahvisiirapilla maustettu vaniljamousse ja ihana pistaasikinuski.

8 Henkilölle
2 h
00 arvostelua

Ainekset8 Henkilölle

Kahvisiirappi

2 dl
kahvia
2 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria

Pistaasikinuski

1 dl
fariinisokeri
1 dl
kookoskermaa
1 dl
suolaisia pistaasipähkinöitä

Täyte

1 prk
1 prk
Valio Oddlygood® Bake & Dessert vanilla
1 ½ dl
tomusokeria
½ dl
kahvisiirappia
2 rkl
hienonnettua tuoretta minttua

Lisäksi

400 g
vegaanisia keksejä

Koristelu

2 rkl
kaakaojauhetta

Ohje

  1. Lisää kahvisiirapin ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes nestettä on noin puolet jäljellä. Siirappi alkaa kuplimaan, kun se on valmista ja valuu hitaasti lusikasta. Jäähdytä siirappi huoneenlämpöiseksi.
  2. Valmista kinuski kiehauttamalla pienessä kattilassa fariinisokeri ja kookoskerma. Anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia ja jäähdytä kinuski huoneenlämpöiseksi. Lisää joukkoon murskatut pistaasipähkinät.
  3. Vaahdota Easy Whipping ja lisää vaahdon joukkoon loput täytteen ainekset.
  4. Levitä moussea hieman astian pohjalle. Lisää päälle murskattua keksimurua. Lisää keksimurun päälle pistaasikinuski. Lisää vaahtokerros ja keksimurua. Lisää keksimurun päälle loput kahvisiirapit. Pursota loppu täyte pinnalle pieniksi keoiksi vieriviereen. Siivilöi lopuksi tiramisun pinnalle kaakaojauhe.
  5. Anna tiramisun maustua jääkaapissa vähintään tunnin ajan ennen tarjoilua.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.