Vegaaniset marjamacaronsit

Reseptiyhteistyö: Foody Allen

Vegaaniset marjamacaronsit

Vegaaniset marjamacaronsit

Reseptiyhteistyö Foody Allen

Vegaaniset marjamacaronsit

Vegaaniset macaronsit onnistuvat helposti säilykekikherneiden liemestä. Leivoksen rapea kuori kätkee sisäänsä täyteläistä marjamoussea ja vadelmamarmeladia.

30 Henkilölle
2 h
00 arvostelua

Ainekset30 Henkilölle

1 ½ dl
kikherneiden lientä (aquafaba)
200 g
sokeria
200 g
mantelijauhoja
200 g
tomusokeria
Halutessasi: tilkka elintarvikeväriä, esim. Dr Oetker

Täyte

1 dl
1 rkl
tomusokeri
1 prk
½ dl
vadelmamarmeladia

Ohje

  1. Vatkaa kikherneliemi kovaksi vaahdoksi. Lisää vähitellen joukkoon sokeri pienissä erissä ja vaahdota kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi.
  2. Hienonna tomusokeri ja mantelijauhot hienoksi seokseksi monitoimikoneessa. Siivilöi sokeri-jauhoseos vaahdon joukkoon pienissä osissa ja sekoita varovasti käännellen. Lisää lopuksi ripaus väriainetta, mikäli haluat tietynvärisiä macaronseja valkoisten sijaan. Mikäli väriä sekoittaa vain hieman ja jättää raidoiksi taikinan joukkoon, macaronseihin jää myös marmorikuviopinta.
  3. Laita macarontaikina pursotuspussiin ja pursota leivinpaperin päälle pellille pieniä samankokoisia kiekkoja (halkaisija n. 3cm). Kuivata macaronseja pellillä noin 20 min ennen uuniin laittamista. Paista macaroneja 120-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes ovat pinnalta rapeita ja pohja irtoaa leivinpaperista kauniisti.
  4. Valmista marjakreemi vaahdottamalla Easy Whipping ja lisäämällä joukkoon tomusokeri ja Bake & Dessert. Laita massa pursotinpussiin. Pursota macaronskuorille täytettä ympyrän muotoon ja lisää keskelle pieni hillosydän.
  5. Lisää kansi ja macaronsit on valmiita nautittavaksi.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.