Vegehampurilainen

Vegehampurilainen
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Vegehampurilainen

Vegehampurilainen

Maistuisiko paneroidut nugetit hampurilaisen välissä? Valmista raikas, maukas ja pirteän värinen burgeri vegaanisena ja ylläty, kuinka hyvin kevyesti pikkelöidyt porkkanalastut toimivat hampurilaisen välissä.

Valmistusaika

Työaika
20 min
Yhteensä
20 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
00 arvostelua

Ainekset2 hampurilaista

2 hampurilaista
8 kpl
2 rkl
oliiviöljyä
2
hampurilaissämpylää
2
salaatinlehteä
n. 1 dl
vegaanimajoneesia , esim. lime-aioli

Pikkelöidyt porkkanat

125 g
porkkanaa
50 g
sipulia
1 rkl
omenaviinietikkaa
2 tl
sokeria
1 mm (1 ml)
suolaa

Ohje

  1. Valmista ensin pikkelöidyt porkkanat.
  2. Lisää vegenugetit uunipellille leivinpaperille ja paista niitä uunissa 200 asteessa 5 min.
  3. Voitele hampurilaissämpylöiden sisäpinnat ja nosta ne nugettien kanssa uuniin vielä muutamaksi minuutiksi.
  4. Valuta porkkana-sipulipikkelssistä irronnut neste.
  5. Kokoa ainekset kahdeksi hampurilaiseksi. Yli jääneet pikkelöidyt porkkanat maistuvat esim. leivän päällä tai pääruoan lisukkeena.
  6. Pikkelöidyt porkkanalastut

  7. Kuori porkkana. Vedä porkkanasta kuorimaveitsellä lastuja kulhoon. Lisää joukkoon ohueksi viipaloitu sipuli.
  8. Valuta päälle etikka. Mausta sokerilla ja suolalla. Sekoita.
  9. Anna maustua 10 min, sekoita kertaalleen.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
280 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
19 g
Rasva
21 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.