Venäläiset lohipiirakat

Venäläiset lohipiirakat

1 h 45 min
keskitaso
265 kcal / 100g
1
0

Taikinaan käärityt piiraat ja nyytit ovat suosittua naposteltavaa miltei kaikkialla maailmassa.

Ainekset

18 kpl

Taikina

2 ½ dl
½ pkt (à 50 g)
hiivaa
1 tl
suolaa
n. 5 1/2 dl
vehnäjauhoja
75 g

Täyte

1 dl
pitkäjyväistä riisiä
2
keitettyä (8 min) kananmunaa
200 g
kypsää lohta tai kirjolohta perattuna
1 prk (120 g)
½ dl
hienonnettua tilliä
1 tl
sitruunapippuria

Voiteluun

kananmunaa

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola ja n. puolet jauhoista puuhaarukalla sekoittaen. Alusta joukkoon loput jauhot ja pehmeä voi. Kohota lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.
  2. Keitä riisi kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta tarvittaessa. Jäähdytä. Hienonna kananmunat ja kala. Yhdistä täytteen ainekset ja sekoita tasaiseksi massaksi.
  3. Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmat pois ja muotoile tangoksi. Jaa tanko 18 osaan. Kauli tai taputtele käsin ohuiksi piirakkapohjiksi, Ø n. 11 cm.
  4. Jaa täytettä pohjille n. 2 rkl. Levitä tasaiseksi kerrokseksi siten, että reunoille jää tyhjää n. 1 cm. Käännä reunat täytteen päälle siten, että täytettä jää vain vähän näkyviin. Kohota lämpimässä paikassa n. 15 min.
  5. Voitele piirakoiden reunat munalla. Paista 200 asteessa n. 13 min tai kunnes kauniin kullanruskeita.

Vinkki

* Tarjoa vaahdotetun smetanan kera. Voit koristella piirakat lohiviipaleilla. * Voit korvata kalan purkillisella (213/170 g) säilykelohta. Valuta ja poista mahdolliset nahka ja ruodot.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
265 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
28 g
Rasva
12 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
67 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)