Veriappelsiini-rahkapiirakka

Veriappelsiini-rahkapiirakka
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Veriappelsiini-rahkapiirakka

Veriappelsiini-rahkapiirakka

Mehevä appelsiinipiirakka sopii loistavasti talvisiin herkkuhetkiin tai pääsiäisen kahvipöytään. Pistaasipähkinöistä tehty rapea muru kruunaa piirakan.

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa
45 min
Yhteensä
1 h 5 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
22 arvostelua

Ainekset15 annosta

15 annosta
3
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
1 ½ dl
2 (à 200 g)
1 dl
5 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
leivinjauhetta
2 - 3
veriappelsiinia

tai appelsiinia

Muruseos

½ dl
suolattomia pistaasipähkinöitä
½ dl
sokeria
¾ dl
vehnäjauhoja
2 rkl

Ohje

  1. Muruseos

  2. Aloita muruseoksen valmistuksesta.
  3. Hienonna pistaasipähkinät rouheeksi veitsellä tai monitoimikoneessa.
  4. Paahda rouhe kuivalla, puhtaalla pannulla keskilämmöllä. Siirrä kulhoon.
  5. Lisää sokeri, vehnäjauhot ja Oivariini. Nypi seos tasaiseksi.
  6. Taikina

  7. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi.
  8. Yhdistä Oivariini ja toinen purkki rahkaa. Sekoita tasaiseksi. Lisää maito.
  9. Sihtaa jauhot ja leivinjauhe seoksena taikinaan. Lisää rasva-rahka-maitoseos.
  10. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan (sisämitta n. 30 x 23 cm).
  11. Kuori veriappelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi. Lisää taikinan päälle. Lusikoi pinnalle loppu rahka.
    https://www.youtube.com/watch?v=dOcBtf294sI&list=PL410A8B28A7A3A299&index=11
  12. Ripottele muruseos tasaisesti piirakan pinnalle.
  13. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa 40 - 45 min tai kunnes kypsä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
254 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
32 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.