Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
45 min
Yhteensä
1 h 5 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 3 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
-
1½ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 2 prk (à 200 g) Valio maustettua rahkaa appelsiini
-
1 dl
Valio Eila® maitojuomaaValio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl leivinjauhetta
-
2-3
veriappelsiinia
- 2-3 appelsiinia
Voit kokeilla myös:
Muruseos
- ½ dl suolattomia pistaasipähkinöitä
- ½ dl sokeria
- ¾ dl vehnäjauhoja
-
2 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
Jaa resepti
Ohje
Muruseos
- Aloita muruseoksen valmistuksesta.
- Hienonna pistaasipähkinät rouheeksi veitsellä tai monitoimikoneessa.
- Paahda rouhe kuivalla, puhtaalla pannulla keskilämmöllä. Siirrä kulhoon.
- Lisää sokeri, vehnäjauhot ja Oivariini. Nypi seos tasaiseksi.
Taikina
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi.
- Yhdistä Oivariini ja toinen purkki rahkaa. Sekoita tasaiseksi. Lisää maito.
- Sihtaa jauhot ja leivinjauhe seoksena taikinaan. Lisää rasva-rahka-maitoseos.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan (sisämitta n. 30 x 23 cm).
- Kuori veriappelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi. Lisää taikinan päälle. Lusikoi pinnalle loppu rahka.
- Ripottele muruseos tasaisesti piirakan pinnalle.
- Paista uunin keskiosassa 175 asteessa 40 - 45 min tai kunnes kypsä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
270 kcal
Proteiini
6,1 g
Hiilihydraatti
31,9 g
Rasva
12,7 g
Tyydyttynyt rasva
2,8 g
Ravintokuitu
1,3 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.