Veriappelsiini-rahkapiirakka

Veriappelsiini-rahkapiirakka

1 h 5 min
keskitaso
253 kcal / 100g
1
2

Mehevä appelsiinipiirakka sopii loistavasti talvisiin herkkuhetkiin tai pääsiäisen kahvipöytään. Pistaasipähkinöistä tehty rapea muru kruunaa piirakan.

Ainekset

15 annosta
3
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
1 ½ dl
2 (à 200 g)
1 dl
5 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
leivinjauhetta
2 - 3
veriappelsiinia

Muruseos

½ dl
suolattomia pistaasipähkinöitä
½ dl
sokeria
¾ dl
vehnäjauhoja
2 rkl

Ohje

  1. Muruseos

  2. Aloita muruseoksen valmistuksesta.
  3. Hienonna pistaasipähkinät rouheeksi veitsellä tai monitoimikoneessa.
  4. Paahda rouhe kuivalla, puhtaalla pannulla keskilämmöllä. Siirrä kulhoon.
  5. Lisää sokeri, vehnäjauhot ja Oivariini. Nypi seos tasaiseksi.
  6. Taikina

  7. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi.
  8. Yhdistä Oivariini ja toinen purkki rahkaa. Sekoita tasaiseksi. Lisää maito.
  9. Sihtaa jauhot ja leivinjauhe seoksena taikinaan. Lisää rasva-rahka-maitoseos.
  10. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan (sisämitta n. 30 x 23 cm).
  11. Kuori veriappelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi. Lisää taikinan päälle. Lusikoi pinnalle loppu rahka.
  12. Ripottele muruseos tasaisesti piirakan pinnalle.
  13. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa 40 - 45 min tai kunnes kypsä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
253 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
32 g
Rasva
11 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
98 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)