
Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
45 min
Yhteensä
1 h 5 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 3 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
-
1½ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
-
2 prk (à 200 g)
Valio maustettua rahkaa appelsiiniValio maustettu rahka appelsiini sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
-
1 dl
Valio Eila® maitojuomaaValio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl leivinjauhetta
-
2-3
veriappelsiinia
- 2-3 appelsiinia
Voit kokeilla myös
Muruseos
- ½ dl suolattomia pistaasipähkinöitä
- ½ dl sokeria
- ¾ dl vehnäjauhoja
-
2 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
Jaa resepti
Ohje
Muruseos
- Aloita muruseoksen valmistuksesta.
- Hienonna pistaasipähkinät rouheeksi veitsellä tai monitoimikoneessa.
- Paahda rouhe kuivalla, puhtaalla pannulla keskilämmöllä. Siirrä kulhoon.
- Lisää sokeri, vehnäjauhot ja Oivariini. Nypi seos tasaiseksi.
Taikina
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi.
- Yhdistä Oivariini ja toinen purkki rahkaa. Sekoita tasaiseksi. Lisää maito.
- Sihtaa jauhot ja leivinjauhe seoksena taikinaan. Lisää rasva-rahka-maitoseos.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan (sisämitta n. 30 x 23 cm).
- Kuori veriappelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi. Lisää taikinan päälle. Lusikoi pinnalle loppu rahka.
- Ripottele muruseos tasaisesti piirakan pinnalle.
- Paista uunin keskiosassa 175 asteessa 40 - 45 min tai kunnes kypsä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
270 kcal
Proteiini
6,1 g
Hiilihydraatti
31,9 g
Rasva
12,7 g
Tyydyttynyt rasva
2,8 g
Ravintokuitu
1,3 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa