Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Veriappelsiini-rahkapiirakka

Mehevä appelsiinipiirakka sopii loistavasti talvisiin herkkuhetkiin tai pääsiäisen kahvipöytään. Pistaasipähkinöistä tehty rapea muru kruunaa piirakan.

Veriappelsiini-rahkapiirakka
Veriappelsiini-rahkapiirakka

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 3 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1½ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 2 prk (à 200 g) Valio maustettua rahkaa appelsiini
  • 1 dl
    Valio Eila® maitojuomaa
    Valio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
    Valio Eila® kevytmaitojuoma 1 l laktoositon
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 2-3 
    veriappelsiinia
  • Voit kokeilla myös:
  • 2-3  appelsiinia

Muruseos

  • ½ dl suolattomia pistaasipähkinöitä
  • ½ dl sokeria
  • ¾ dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon

Ohje

Muruseos

  1. Aloita muruseoksen valmistuksesta.
  2. Hienonna pistaasipähkinät rouheeksi veitsellä tai monitoimikoneessa.
  3. Paahda rouhe kuivalla, puhtaalla pannulla keskilämmöllä. Siirrä kulhoon.
  4. Lisää sokeri, vehnäjauhot ja Oivariini. Nypi seos tasaiseksi.

Taikina

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi.
  2. Yhdistä Oivariini ja toinen purkki rahkaa. Sekoita tasaiseksi. Lisää maito.
  3. Sihtaa jauhot ja leivinjauhe seoksena taikinaan. Lisää rasva-rahka-maitoseos.
  4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan (sisämitta n. 30 x 23 cm).
  5. Kuori veriappelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi. Lisää taikinan päälle. Lusikoi pinnalle loppu rahka.
  6. Ripottele muruseos tasaisesti piirakan pinnalle.
  7. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa 40 - 45 min tai kunnes kypsä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 270 kcal
Proteiini 6,1 g
Hiilihydraatti 31,9 g
Rasva 12,7 g
Tyydyttynyt rasva 2,8 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search