Vietnamilaiset kesärullat raputahnalla

Reseptiyhteistyö: ansku-jukkola

Vietnamilaiset kesärullat raputahnalla

Reseptiyhteistyö: ansku-jukkola

45 min

Raikkaat ja yrttiset kesärullat ovat tämän hetken trendiruoka. Kokeile pähkinällä maustettua täyteläistä raputahnaa niiden kaveriksi. Voit myös tarjoilla rullat valmiiksi suupaloiksi leikattuna.

Ainekset

Raputahna

1 dl
jokiravun pyrstöjä
2 rkl
suolapähkinöitä
100 g
1 rkl
sitruunamehua

Kesärullat

10 kpl
riisipapereita
1 nippu
romainesalaattia
1 nippu
tuore minttu
1 pala
riisinuudeleita
50 g
silmusalaattia tai ituja
1 pala
kurkkua
1 kpl
avokadoa
100 g
jokiravun pyrstöjä

Ohje

  1. Valmista raputahna mittaamalla ainekset tehosekoittimeen. Soseuta kevyesti.
  2. Viipaloi avocado ja kurkku pitkiksi siivuiksi. Nypi lehdet mintusta. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Täytä kulho haalealla vedellä ja upota riisipaperi veteen yksi kerrallaan. Pidä riisipaperia vedessä kunnes se on pehmentynyt. Aseta paperi alustalle tai lautaselle. Täytä salaatilla ja muilla täytteillä. Rullaa tiukaksi rullaksi.
  4. Anna rullien vetäytyä hetken ja leikkaa suupaloiksi terävällä veitsellä.
  5. Pursota tai lusikoi leikattujen rullien päälle raputahnaa. Koristele esimerkiksi silmusalaatilla ja pähkinöillä.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö