Vihannessosekeitto

Vihannessosekeitto

Vihannessosekeitto syntyy nopeasti ja vähällä vaivalla. Jogurttisilmällä saat sosekeittoon mukavaa vaihtelua. Tarjoa keiton kanssa ruisleipää.

Ainekset3 annosta

3 annosta
5 dl
vettä
2 pussia (à 250 g)
sekavihanneksia
1
luomukasvisliemikuutio , esim. Reformi
2 dl

Pinnalle

2 dl
ripaus
sokeria tai juoksevaa hunajaa
n. 1 tl
piparjuuriraastetta

tai rklDijon-kokojyväsinappia
tai tlpersiljaa

Ohje

  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää vihannekset ja liemikuutio. Voit halutessasi käyttää pakastevihannesten tilalla tuoretta porkkanaa, kukkakaalia, herneitä ja papuja.
  2. Keitä n. 10 min tai kunnes kypsiä.
  3. Soseuta keitto sauvasekoittimella.
  4. Lisää ruokakerma. Kuumenna kiehuvaksi.
  5. Tarjoa sellaisenaan tai maustetun jogurtin ja juustovoileivän kanssa.

Vinkki

Mausta keittoa halutessasi lisää musta- tai valkopippurilla, lehtipersiljalla tai ruohosipulilla tai muilla yrteillä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
38 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
2 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g
Kalsium
26 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)