Vihreä linssikeitto

Vihreä linssikeitto

Linssikeitto valmistuu nopeasti ja on ruokaisa sellaisenaan. Voit myös lämmittää linssikeiton uudestaan, sillä se paranee tekeytyessään.

Ainekset4 annosta

4 annosta
1
sipuli
1 kpl
vihreää chiliä
1
lehtisellerin varsi
2 rkl
1 l
vettä
2
kasvisliemikuutiota
2 dl
vihreitä linssejä
1 tlk (400 g)
tomaattimurskaa
1 pussi (200 g)
pakastepinaattia
1 tl
sokeria
1 prk (200 g)

Ohje

  1. Kuori sipuli. Halkaise chili ja poista siitä siemenet. Leikkaa kaikki kasvikset pieniksi kuutioiksi. Kuullota ne kattilassa Oivariini rasvassa.
  2. Lisää vesi, liemikuutiot, huuhdotut linssit ja tomaattimurska. Mausta sokerilla.
  3. Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes linssit ovat kypsiä, n. 25 min. Lisää pinaatti kypsennyksen loppuvaiheessa.
  4. Lusikoi raejuustoa annosten pinnalle.

Vinkki

Linssikeiton maut syventyvät keitettäessä, joten linssikeittoa voi hyvin lämmittää useampana päivänä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
43 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
2 g
Tyydyttynyt rasva
0 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g
Kalsium
18 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)