Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Vihreä salaatti

Vihreä salaatti on maistuva lisäke ruoan kuin ruoan kanssa ja samalla tulee nautittua aimo annos kasviksia.

Vihreä salaatti
Vihreä salaatti

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1-2 ruukkua salaattia, esim. tammenlehti
  • 1 omena tai pala tuoretta kurkkua
  • 1 pala (50 g) purjoa
  • 1 dl pistaasipähkinöitä tai saksanpähkinöitä

Kastike

  • 2 dl
    Valio turkkilaista jogurttia
    Paksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
    Valio turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon
  • ripaus sitruunapippuria
  • 2-3 tl sitruunamehua
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa

Ohje

  1. Huuhdo ja kuivaa salaatti esim. salaattilingolla. Leikkaa omena tai kurkku kuutioiksi. Halkaise ja pese purjo huolella. Leikkaa se aivan ohuiksi suikaleiksi. Kuori tarvittaessa pisaasipähkinät. Yhdistä aineet.
  2. Sekoita kastikkeen aineet ja tarjoa sitä salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 126 kcal
Proteiini 3 g
Hiilihydraatti 6,3 g
Rasva 9,3 g
Tyydyttynyt rasva 2,3 g
Ravintokuitu 2,5 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • sitruunapippuria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search