Viikunahilloke

Viikunahilloke

Mausteinen viikunahilloke sopii erinomaisesti juustojen kanssa tarjottavaksi. Kokeile myös jogurtin kanssa tai paahtoleivän päällä.

Ainekset2 dl

2 dl
200 g
kuivattuja, pehmeitä viikunoita
2 dl
Valio vaaleaa glögiä
1
vaniljatanko
1
kanelitanko
¾ dl
juoksevaa hunajaa

Ohje

  1. Poista viikunoista kovat kannat. Leikkaa neljään osaan.
  2. Laita viikunat ja glögi kattilaan.
  3. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet veitsellä kattilaan. Lisää myös halkaistun vaniljatangon puolikkaat, kanelitanko sekä hunaja.
  4. Anna kiehua hiljalleen kannen alla n. 20 min. Sekoita välillä.
  5. Poista tangot. Soseuta hilloke sauvasekoittimella.
  6. Lisää tarvittaessa tilkka vettä tai glögiä.
  7. Tarjoa esim. juustojen kanssa tai paahtoleivällä. Kokeile myös jälkiruokana leipäjuuston kera.

Vinkki

Viikunahilloke säilyy jääkaapissa muutamia viikkoja.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
168 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
37 g
Rasva
0 g
Tyydyttynyt rasva
0 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,0 g
Kalsium
27 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)