Viimeistä murua myöten -blogin turkkilaiset pyörykät munakoiso-tomaattikastikkeessa

Reseptiyhteistyö: Viimeistä murua myöten

Viimeistä murua myöten -blogin turkkilaiset pyörykät munakoiso-tomaattikastikkeessa

Viimeistä murua myöten -blogin turkkilaiset pyörykät munakoiso-tomaattikastikkeessa

Reseptiyhteistyö Viimeistä murua myöten

Viimeistä murua myöten -blogin turkkilaiset pyörykät munakoiso-tomaattikastikkeessa

Mausteiset turkkilaiset pyörykät eli koftat, mehevä munakoiso, tomaattikastike ja feta on kulhollinen juuri sitä lämmittävää, sydämellistä kotiruokaa, jota mieli halajaa pimenevinä ja viilenevinä iltoina. Jo ensimmäinen lusikallinen lämmittää niin mielen kuin kehon.

4 Henkilölle
45 min
00 arvostelua

Ainekset4

Pyörykät

2 pkt
2 kpl
silputtua valkosipulinkynttä
1 tl
paprikajauhetta
1 ½ tl
juustokuminajauhetta
1 tl
korianterijauhetta
½ tl
kanelia
½ tl
maustepippuria

Kastike

2 kpl
munakoisoa
2 kpl
pienehköä/keskikokoista sipulia
3 kpl
valkosipulinkynttä
2 tl
paprikajauhetta
800 g
tomaattimurskaa
½ kpl
sitruunan mehu ja raastettu kuori
1 tl
kuivattua oreganoa
tuoretta minttua (n. 15 lehteä)
2 ripaus
suolaa
2 ripaus
mustapippuria
2 rkl
oliiviöljyä

Lisäksi

100 g
vegaanista tai perinteistä fetaa
¼ kpl
granaattiomenaa
tuoretta minttua
leipää

Ohje

  1. Aloita kastikkeesta. Siivuta munakoisot ohuiksi siivuiksi. Ala paistaa niitä erissä melko kuumalla pannulla öljyssä (rypsi- tai oliiviöljy) molemmin puolin. Ripottele suolaa myös toiselle puolelle paistaessa.
  2. Munakoisojen paistuessa hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet kastiketta varten. Kuullota niitä öljyssä toisella pannulla miedolla lämmöllä muutama minuutti, kunnes sipuli on läpikuultavaa. Lisää joukkoon paprikajauhe ja kuullota sipuleita vielä minuutin ajan. Kaada pannulle sitten tomaattimurskat, purista joukkoon sitruunanmehu, lisää raastettu kuori ja oregano. Hienonna minttua hieman ja lisää kastikkeeseen. Jätä hautumaan miedolle lämmölle. Mitä pidempi aika sen parempi. Lisää munakoisosiivuja kastikkeeseen sitä mukaan, kun olet saanut niitä kypsennettyä.
  3. Valmista pyörykät. Laita Valio Mifu vegepihvit kulhoon. Sekoita joukkoon silputut valkosipulinkynnet ja mausteet. Sekoita kaikki käsin sekaisin ja muotoile pyöryköiksi. Paista pyörykät rypsiöljyssä melko kuumalla pannulla lastalla samalla käännellen. Paistoaika on kokonaisuudessaan n. 4 minuuttia.
  4. Viimeistele kastike. Mausta suolalla, pippurilla ja lorauta vielä pari rkl oliiviöljyä mukaan.
  5. Lisää paistetut pyörykät munakoiso-tomaattikastikkeeseen. Murustele päälle fetaa, lisää granaattiomenansiemeniä ja minttua. Tarjoile oliiviöljytyn leivän kera.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›