Vikin paistettuja kampasimpukoita, mustatorvisieniä, paahdetuja maa-artisokkia ja persiljaöljyä

Reseptiyhteistyö: MasterChef

Vikin paistettuja kampasimpukoita, mustatorvisieniä, paahdetuja maa-artisokkia ja persiljaöljyä

Vikin paistettuja kampasimpukoita, mustatorvisieniä, paahdetuja maa-artisokkia ja persiljaöljyä

Reseptiyhteistyö MasterChef

Vikin paistettuja kampasimpukoita, mustatorvisieniä, paahdetuja maa-artisokkia ja persiljaöljyä

Toisen jakson tehtävänä oli valmistaa annos tuomareiden suosikkiraaka-aineista.

1 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset1 Henkilölle

Kampasimpukat

6 kpl Kampasimpukoita
2 rkl Voita
2 oksaa Timjamia
Pippuri
Suola

Paistetut mustatorvisienet

2 kourallista Mustatorvisieniä
2 rkl Voita
3 oksaa Timjamia
Pippuri
Suola

Paahdetut maa-artisokat

8 kpl Maa-artisokkia
Öljy
Pippuri
Suola

Persiljaöljy

1 ruukku Persiljaa
1 dl Öljyä
Sitruunanmehua

Ohje

  1. Valmista persiljaöljy. Laita öljy ja persilja blenderiin. Aja hienoksi öljyksi ja mausta sitruunanmehulla.
  2. Valmista maa-artisokat. Pese maa-artisokat ja halkaise. Pyörittele öljyssä ja lisää mausteet. Paahda 225 asteisessa uunissa noin 15 - 20 minuuttia.
  3. Valmista mustatorvisienet. Paista sienet voissa pannulla timjamin kanssa. Mausta pippurilla ja suolalla.
  4. Valmista kampasimpukat. Paista voissa pannulla timjamin kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Kokoa annos. Koristele tuoreilla yrteillä.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

MasterChef VIP

Tänä keväänä MasterChefin himoitusta tittelistä kisaa joukko tunnettuja suomalaisia. Julkkisten tähdittämä MasterChef VIP käynnistyy 2.3. Valio on mukana mestarikokin metsästyksessä.

Tutustu ohjelmaan

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.