Villen haudutettua kuhaa, paahdettua kukakaalia ja isomaksaruohoa

Reseptiyhteistyö: MasterChef 2020

Villen haudutettua kuhaa, paahdettua kukakaalia ja isomaksaruohoa

Villen haudutettua kuhaa, paahdettua kukakaalia ja isomaksaruohoa

Reseptiyhteistyö MasterChef 2020

Villen haudutettua kuhaa, paahdettua kukakaalia ja isomaksaruohoa

MasterChefin kymmenennessä jaksossa kilpailijat valmistivat pää- ja jälkiruoka-annokset, joissa molemmissa tuli käyttää villiyrttejä. Ville valmisti haudutettua kuhaa, paahdettua kukkakaalia ja isomaksaruohoa.

1 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset1 Henkilölle

Haudutettu kuha

1 kpl kokonainen kuha
koivunlehtiä
siankärsämöä
öljyä
Suolaa

Paahdettua kukkakaalia

1kpl kokonainen kukkakaali
2 rkl öljyä
Suolaa

Manteli-kurpitsansiemen kreemi

50g Manteleita
50g Kurpitsansiemeniä
200g Voita
1kpl Kananmunan keltuainen
1/2 kpl Sitruunanmehua
3 rkl Öljyä
Villiyrttejä

Isomaksaruoho

10kpl Isomaksaruohoa
1 rkl Öljyä
Suola

Kastike

100g Voita
1 rkl Vettä
50 g Creme fraiche
0,5 dl Piimää
4 rkl Koivunlehti-siankärsämö
Sitruunanmehu
Suola

Koivunlehti-siankärsämö öljy

1 kourallinen Koivunlehtiä
1 kourallinen Siankärsämönlehtiä
2 dl Öljyä

Ohje

  1. Valmista kuha. Fileoi kuhasta kaksi filettä, leikkaa y-viilto, mausta suolalla. Aja tehosekoittimessa öljy ja siankärsämö sekä koivunlehdet. Siivilöi ja pullota öljy. Vakumoi kuhat öljyn kanssa ja kypsennä sirkulaattorissa 64 asteeseen noin 15 min. Polta kypsennetyn kuhan pinta kaasupolttimella ennen tarjoilua ja mausta suolalla.
  2. .Valmista kukkakaali. Leikkaa kokonainen kukkakaali 4 osaan. Laita öljy pintaan ja mausta suolalla. Paahda aluksi 185 asteisessa uunissa noin 20min ja lopuksi 225 noin 6-8 min.
  3. Valmista kreemi. Sulata voi pannussa. Lisää joukkoon villiyrtit ja kuullota hetki. Kaada seos blenderiin, lisää paahdetut mantelit ja kurpitsan siemenet mukaan. Lisää keltuainen ja aja täydellä teholla. Lisää hieman öljyä joukkoon ja mausta sitruunanmehulla. Jos kreemi on liian paksua, ohenna vedellä. Jos taas liian ohutta, lisää enemmän manteleita. Laita valmis kreemi pursotinpussiin ja kuorruta paahdetut kukkakaalit kreemillä ennen tarjoilua.
  4. Valmista koivu-kärsämö öljy. Laita kaikki ainekset blenderiin ja sekoita noin 5 minuuttia. Siivilöi valmis öljy.
  5. Valmista kastike. Tee beurre monté, lisää joukkoon creme fraiche ja piimää. Mausta suolalla ja sitruunanmehulla. Splittaa kastike ennen tarjoilua koivu-kärsämö öljyllä.
  6. Kokoa annos.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›