Villen mesiangervonamelakaa ja herukanlehtigranitaa

Reseptiyhteistyö: MasterChef

Villen mesiangervonamelakaa ja herukanlehtigranitaa

Villen mesiangervonamelakaa ja herukanlehtigranitaa

Reseptiyhteistyö MasterChef

Villen mesiangervonamelakaa ja herukanlehtigranitaa

MasterChefin kymmenennessä jaksossa kilpailijat valmistivat pää- ja jälkiruoka-annokset, joissa molemmissa tuli käyttää villiyrttejä. Ville valmisti jälkiruoaksi mesiangervonamelakaa ja herukanlehtigranitaa.

1 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset1 Henkilölle

Mesiangervo namelaka

250 g Maitoa
25 g Glukoosisiirappia
13,5 g Liivatelehteä
1 kpl Kananmunan keltuainen
650 g Valkosuklaata
500 g Kermaa
3 rkl Mesiangervon kukkia

Herukanlehti granita

1 kourallinen Herukanlehtiä
1 plo Kivennäisvettä
1 dl 50% sokerilientä
1 rkl Sitruunanmehua
2 cl Vodkaa
Suola

Ohje

  1. Valmista namelaka. Kiehauta maito, glukoosisiirappi ja mesiangervonkukat kattilassa. Siirrä sivuun liedeltä ja laita kelmun alle uuttumaan noin 20 minuutiksi. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoomaan. Siivilöi mesiangervomaito. Lämmitä maitoa ja sekoita sauvasekoittimelle joukkoon liivatteet. Kaada lämmin maitoseos keltuaisen päälle ja kypsennä kokoajan vatkaten noin 80 asteiseksi. Kaada seos valkosuklaan päälle ja sekoita. Jäähdytä massa huoneenlämpöiseksi. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon. Jaa massa muotteihin ja pakasta.
  2. Valmista granita. Laita herukanlehdet ja kivennäisvesi blenderiin, siivilöi. Sekoita loput aineet keskenään ja pakasta.
  3. Kokoa annos. Koristele syötävillä kukilla.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.