Villiyrttisalaatti ja savunmakuista kermaviiliä

Reseptiyhteistyö: benjamin-frostell

Villiyrttisalaatti ja savunmakuista kermaviiliä

Reseptiyhteistyö: benjamin-frostell

8 h

Vuoden Luomukokki Benjamin Frostellin villiyrttisalaatin kastikkeena toimii savulta maistuva Valio Luomu™ kermaviili.

Ainekset

Villiyrttisalaatti

300 g
Villiyrttejä
50 g
Kuorittu pala piparjuurta
1 dl
kylmäpuristettua rypsiöljyä
2 rkl
Omenasiiderviinietikkaa
suolaa
mustapippuria

Savunmakuinen kermaviilikastike

500 g
Valio Luomu™ kermaviiliä
1 rkl
sitruunamehua
1 ½ tl
Hickory liquid smoke -savuaromia
suolaa

Ohje

  1. Villiyrttisalaatti

  2. Pese ja kuivaa villiyrtit huolellisesti. Voit käyttää yrtteinä esimerkiksi pihatähtimön kukkia, maitohorsmaa, keto-orvokkia, portulaukkaa, sarviapilaa, apilaa, ketunleipää, nokkosta. Huom. Käytä vain ennestään tuntemiasi villiyrttejä!
  3. Sekoita kulhossa viinietikka, öljy, ripaus suolaa sekä pippuria. Sekoita kastike salaatin joukkoon.
  4. Raasta salaatin päälle reilusti piparjuurta, koristele savustetulla kermaviilillä ja tarjoile salaatti näyttävästi isosta kulhosta.
  5. Savunmakuinen kermaviili

  6. Asettele kuituliina siivilän päälle ja kaada kermaviili siivilään. Valuta yön yli jääkaapissa.
  7. Mausta valutettu kermaviili savuaromilla, suolalla ja sitruunamehulla. Sekoita.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö