Villiyrttisalaatti

Reseptiyhteistyö: ansku-jukkola

Villiyrttisalaatti

Reseptiyhteistyö: ansku-jukkola

15 min

Runsasmakuiset villiyrtit sopivat mainiosti kesäiseksi salaattipohjaksi. Yrttien kanssa salaatissa maistuvat porkkanat, herneet ja saksanpähkinät. Kokonaisuuden kruunaa aina niin hurmaava aurajuusto sekä yrttinen jogurttikastike.

Ainekset

Salaatti

Ketunleipää
Suolaheinää
Valkoapilaa
¾ dl
saksanpähkinöitä
3 kpl
porkkanaa
1 dl
herneitä
80 g

Jogurttikastike

100 g
Valio kreikkalainen jogurtti
1 rkl
pestoa
2 tl
sitruunamehua
1 rkl
oliiviöljyä

Ohje

  1. Viipaloi porkkanat ja keitä niitä kevyesti suolatussa vedessä noin 10 minuuttia. Valuta ja anna jäähtyä hiukan. Lisää halutessasi nokare Oivariinia porkkanoiden päälle.
  2. Huuhtele villiyrtit ja aseta ne salaattikulhoon. Lisää joukkoon porkkanaviipaleet, tuoreet herneet ja murskatut saksanpähkinät. Murusta päälimmäiseksi Aura.
  3. Valmista jogurttikastike sekoittamalla ainekset keskenään. Tarjoa salaatin kanssa.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö