Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Voikakkupohja

Pohjois-Amerikassa paljon käytetty kakkupohjatyyppi kätkee sisäänsä reilusti voita, mikä tekee kakkupohjasta mehevän ja sopivan jämäkän muotokakkuhin tai korkeisiin fantasiakakkuihin.

Voikakkupohja
Voikakkupohja

Ainesosat

kakkupohja

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 175 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl
    vaniljasokeria
  • Voit kokeilla myös:
  • 0 kg sitruunan kuori yhden kpl, raastettuna
  • 4 kananmunaa
  • 3½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri (ja vaniljasokeri).
  2. Lisää munat yksitellen, välissä aina huolellisesti vatkaten.
  3. Lisää lopuksi joukkoon jauho-leivinjauheseos.
  4. Kaada taikina pinnoittuun kakkuvuokaan tai voideltuun ja korppujauhotettuun alumiinivuokaan (ø 16 - 18 cm).
  5. Paista pohja uunin ala-/keskiosassa 175 asteessa n. 45 min.
  6. Kumoa hieman jäähtyneenä ritilälle. Halkaise 2 - 3 osaan vasta täysin jäähtyneenä.
  7. Kostuta halutesassi ja täytä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 375 kcal
Proteiini 6,6 g
Hiilihydraatti 41,8 g
Rasva 19,9 g
Tyydyttynyt rasva 10,7 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search