Voileipäkääretorttu

Voileipäkääretorttu

4 h 30 min
keskitaso
174 kcal / 100g
3
5

Arkisen voileipäkakun saat kääräisemällä sen kääretortun tapaan rullalle. Anna kääretortun vetäytyä jääkaapissa ennen tarjoilua. Voileipäkääretortun voi myös pakastaa ennen kuorruttamista.

Ainekset

10 annosta
16
grahampaahtoleipäviipaletta tai ruispaahtoleipää

Kostutukseen

1 ½ dl

Täyte

250 g
savukirjolohta
150 g
kurkkua
2 rasiaa (à 200 g)
2 rkl
sitruunamehua
½ tl
mustapippuria

Koristeluun

2 rasiaa (à 200 g )
2 rkl
150 g
kirsikkatomaatteja
basilikan lehtiä
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Levitä leipäviipaleet talouskelmun päälle tiiviisti vieri viereen (4 x 4 viipaletta). Halutessasi leikkaa ensin kuoret pois.
  2. Kostuta levy maidolla.
  3. Perkaa kalasta ruodot ja nahka. Hienonna haarukalla. Huuhtele kurkku, poista vetinen siemenosa. Leikkaa pieniksi kuutioiksi. Sekoita täytteen ainekset.
  4. Levitä täyte levylle. Rullaa kelmun avulla kuten kääretorttu. Käännä saumapuoli alas. Anna maustua tiukkana rullana kelmun sisällä mieluiten seuraavaan päivään.
  5. Notkista tuorejuustoa maidolla. Kuorruta kääretorttu. Koristele lohkotuilla kisikkatomaateilla ja basilikan lehidillä. Rouhi lopuksi Voileipäkääretortun pintaan mustapippuria myllystä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
174 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
15 g
Rasva
9 g
Suola
1,0 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
21 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)