Voinauriit

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

Voinauriit

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

2 h

Liemessä-bloggaajan voinauriit ovat syksyisiä, paahtuneita, hieman makeita, valkosipulisia sekä tihkuvat voita ja makua. Valkosipulivoita, uunissa paahtaminen, ripaus pippuria ja suolaa, eikä paljon muita mausteita tarvita. http://liemessa.blogspot.fi

Ainekset

4 kpl
naurista
50 g
Valio voi valkosipuli laktoositon
2 kpl
kevätsipulia
½ dl
1 rkl
tummaa siirappia
suolaa
pippuria

Viimeistelyyn:

tuoretta persiljaa
Valio voi valkosipuli laktoositon

Ohje

  1. Pese nauriit ja keitä nauriita kattilassa 10-15 minuuttia koosta riippuen. Nosta nauriit hetkeksi jäähtymään ja leikkaa 'lakki' irti. Koverra veitsellä ja lusikalla nauriiden sisus ontoksi. Hienonna koverrettu sisus pieneksi, samoin kevätsipulit. Paista naurista, kevätsipulia Valio valkosipulivoissa pannulla. Mausta siirapilla, kermalla, suolalla ja pippurilla. Anna hautua n. 5 minuuttia. Täytä nauriit ja aseta lakki päällä uunivuokaan. Paista 180 asteessa n. 50-60 minuuttia. Nauriit valmistuvat myös grillissä folion sisällä. Viimeistele tuoreella persiljalla ja nokareella Valio valkosipulivoita.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö